Střídavka | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Střídavka

Vydané tiskové zprávy

Vánoční setkání a vzpomínka na děti

Stalo se už tradicí, že o Vánocích pořádáme veřejné setkání. Na něm vzpomínáme na děti, které se přičiněním jednoho rodiče odcizily od druhého z rodičů nebo kterým je bráněno v tom, aby s ním mohly být. O Vánocích a nejen o nich.

Pochod za ukradené děti 2018

Na státní svátek 28. října budeme pořádat další ročník Pochodu za ukradené děti. Chceme znovu upozornit na to, že i v České republice byla řada dětí ukradena svým rodičům – ať už oběma, nebo jednomu z nich druhým rodičem.

Aleš Hodina: Pochod za ukradené děti

Aleš Hodina, zakladatel a ředitel Mezinárodního institutu pro rodinu a dítě, je hlavním organizátorem Pochodu za ukradené děti. Ten se bude konat na státní svátek 28. října od 10 hodin v Praze a povede z Václavského na Staroměstské náměstí. Měl by připomenout, že u nás existuje řada dětí, které byly doslova ukradeny oběma rodičům a předány do ústavu nebo pěstounům. A ještě větší množství dětí, které byly ukradeny jednomu rodiči druhým rodičem, dokonce za podpory soudů a sociálky. Zeptali jsme se Aleše Hodiny na podrobnosti:

Portál Střídavka žádá norské velvyslanectví o pomoc dětem v Česku

V současné době se někteří čeští občané a organizace obracejí na norské velvyslanectví v Praze v souvislosti s kauzou dětí Michalákových, odebraných v Norsku jejich rodičům. Webový portál Střídavka však nyní na ambasádu oslovuje s opačnou prosbou: pomozte dětem v Česku.

Strana zdravého rozumu si získává mladé i rodinnými hodnotami

V minulých dnech více než 25 000 středoškoláků vybíralo v rámci projektu „Studentské volby“, které strany by poslali do Evropského parlamentu. Na šestém místě z 38 kandidujících subjektů se umístila Strana zdravého rozumu – NECHCEME EURO – za Evropu svobodných států. Získala 1125 hlasů, tedy 4,5 % ze všech platných. Až za ní mezi mladými skončily strany jako ODS (2,82 %), KDU-ČSL (2,59 %), KSČM (2,44 %) nebo ČSSD (2,42 %).

Ochránce rodiny Aleš Hodina kandiduje do Evropského parlamentu

Z druhého místa kandidátní listiny usiluje o vstup do Evropského parlamentu i známý obhájce rodiny Aleš Hodina. Kandiduje jako nestraník za euroskeptickou Stranu zdravého rozumu.

Portál Střídavka iniciuje hromadnou stížnost proti diskriminaci

Proti fungování juvenilní justice a dlouhodobé nečinnosti státních úřadů, které tolerují diskriminaci rodičů a dětí ztrátou rodičovské péče, se ohrazuje webový portál Střídavka. A iniciuje na svých stránkách hromadnou stížnost.

Avon: Podpora ultrafeministického hnutí

Portál Střídavka se dlouhodobě snaží upozorňovat na zneužívání společensky natolik závažné problematiky, jakou je bezesporu domácí násilí, k prosazování záměrů a cílů ultrafeministického hnutí.

Tabule hanby

Na Tabuli hanby zveřejňujeme okresní, krajské i ústavní soudce a soudkyně, kteří svým rozhodnutím "v zájmu dítěte" zabránili péči obou rodičů. Tedy zamítli návrh na střídavou, eventuelně společnou výchovu, přestože oba rodiče chtěli a mohli o dítě pečovat.

České dráhy: Trestní oznámení kvůli segregaci mužů

Občanské sdružení Unie otců a Aleš Hodina, šéfredaktor portálu Střídavka, společně podali trestní oznámení, reagující na segregaci mužů ve speciálních oddílech vagonů Českých drah. Z těchto oddílů mohou být muži pouze na základě svého pohlaví vykázáni. Existují důkazy, že se tak i skutečně děje.

České dráhy: Trestní oznámení kvůli segregaci mužů

Anketa Žblebt roku 2011

Portál http://www.stridavka.cz vyhlásil anketu Žblebt roku 2011 – o nejpodivnější a nejhloupější výrok známých osob, který pronesly v roce 2011 na téma rozvodu a porozvodové péče o děti.

Žblebt roku 2011

Chystáme anketu "Žblebt roku 2011", ve které budete moci hlasovat o nejpodivnějším a nejhloupějším výroku známých osobností na téma rozvodu a porozvodové péče o děti.

Rozvodový průmysl nás stojí 4 miliardy korun ročně

České občany a státní pokladnu přijdou náklady spojené s rozvody a spory o děti každý rok odhadem na 4 miliardy korun. Patří mezi ně například platy soudkyň a další náklady soudů, platy a náklady tzv. sociálek (OSPOD), odměny hrazené advokátům, odměny znalcům určeným soudy, ale i ušlý výdělek manželů za dobu, kterou musejí věnovat soudním řízením.

Slováci zahanbují české úřednice i ministra Drábka

Rozvod nebo rozchod rodičů je obrovským zásahem do života dítěte. Děti pak příliš často bývají stavěny před Sophiinu volbu – chceš být raději s tátou, nebo s mámou? Neboli - chceš, aby tě opustila raději máma, nebo táta?