LION Helicopters s.r.o. | Tiskovky.info

LION Helicopters s.r.o.

Poslední vydané tiskové zprávy

Vítěz Red Bull Air Race Challenger Cup chce přesedlat na vrtulník Cabri G2

Hradec Králové, 26. června – Lion Helicopters, středoevropský poskytovatel komplexních služeb v oblasti vrtulníkového létání, hostil ve svém hangáru a na palubě vrtulníku Cabri G2 speciální návštěvu. Létání vrtulníkem Cabri G2 si do Hradce Králové přiletěl vyzkoušet Petr Kopfstein, historicky první vítěz Red Bull Air Race Challenger Cup z roku 2014 a přední český reprezentant v letecké akrobacii. Posadit se za knipl výcvikového vrtulníku nové generace přiletěl Petr na svém akrobatickém speciálu, a následně spěchal vstříc dalšímu ze závodů Red Bull Air Race Master series, do které se vloni úspěšně probojoval a v japonské etapě skončil druhý.

Budoucí piloti záchranky cvičí na nejtišším vrtulníku v Čechách

Hradec Králové, 30. května – Společnost Lion Helicopters, středoevropský poskytovatel komplexních služeb v oblasti vrtulníkového létání, přivezla do České republiky už 7. vrtulník nové generace Guimbal Cabri G2, který patří mezi nejmodernější a nejtišší ve třídě lehkých výcvikových vrtulníků. V rámci své letecké školy jej při tom Lion Helicopters používá i na výcvik budoucích pilotů letecké záchranné služby. Provoz vrtulníku Cabri G2 je podle oficiálních měření až téměř 5x tišší, než stanovuje maximální povolený limit pro danou kategorii.

Poslední tiskové konference