Asociace debatních klubů, o.s. | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Asociace debatních klubů, o.s.

Poslední vydané tiskové zprávy

XIX. ročník Debatní ligy odstartuje v Pardubicích

Praha, 15. října 2013 – Debatní sezóna bude zahájena prvním kvalifikačním turnajem již tento pátek. Od 18. do 20. října proběhne tradiční debatní klání, tentokráte v Pardubicích. Hostitelem prestižní středoškolské soutěže je Domov mládeže v Pardubicích. Turnaje se zúčastní více než 100 debatérů z celé České republiky, aby porovnaly své rétorické a argumentační schopnosti v českém či anglickém jazyce. Turnaj je podpořen z grantu Mládež v akci.

Evropský projekt Debatování napříč osnovami organizovali zkušení pedagogové i mladí lidé

30. červen 2013, Praha: Debatování napříč osnovami je projekt Evropské unie, na kterém se aktivně podílejí jak zkušení pedagogové, tak i nadšení mladí lidé. Cenné zkušenosti z organizace velkého projektu se budou hodit v jejich dalším působení v neziskovém sektoru i běžném životě. Projekt Debatování napříč osnovami tak přináší nejen přímé benefity svým účastníkům, ale pomáhá utvářet občanskou společnost v České republice. Přečtěte si rozhovor s Michaelou Procházkovou, která popisuje svoje zkušenosti v pozici Regionálního odborného garanta.

Koordinátoři hodnotili úspěchy projektu Debatování napříč osnovami

29. červen 2013, Přerov: Po třech letech skončil evropský projekt Debatování napříč osnovami, který oslovil více než 7000 studentů základních a středních škol. Regionální koordinátoři tohoto projektu se sešli 29.6. na výjezdním zasedání, aby zhodnotili projekt a seznámili ostatní se zkušenostmi a výstupy.

Debatování napříč osnovami oslovilo tisíce dětí v celé ČR

28. červen 2013, Praha: Debatování napříč osnovami je projekt Evropské unie, který má za cíl seznámit studenty základních a středních škol s debatováním jako zábavnou metodou výuky. Do svého konce v červnu 2013 oslovil přes 7000 studentů a přes 800 učitelů v celé České republice. Proběhlo na 134 debatních dní, z toho 30 dokonce v cizím jazyce.

V Senátu proběhla závěrečná konference vzdělávacího projektu Debatování napříč osnovami

Praha, 1.květen 2013: V Senátu se konala závěrečná konference evropského projektu Debatování napříč osnovami, který představuje debatování jako inovativní výukovou metodu. Cílem projektu je seznámit učitele i žáky základních a středních škol všech regionů České republiky s debatováním a jeho využitím ve výuce.

Poslední tiskové konference