Zpravodajsko publicistický projekt zdravotně postižených a tiskové centrum | Tiskovky.info

Zpravodajsko publicistický projekt zdravotně postižených a tiskové centrum

Již sedm let provozujeme projekt zdravotně postižených publicistů, spisovatelů, poetů a fotografů. Začátkem roku 2003 byly spuštěny první webové stránky, které byly zaměřeny na vydávání elektronických publikací nejen zdravotně postižených autorů. Později jsme zprovoznili redakční systém a pomocí dopisovatelů vydávali články, reportáže, úvahy, které se dotýkaly hlavně života bezdomovců, zdravotně postižených atd.

Autor projektu Václav Hejna se teoreticky vzdělával, nejdříve kurzy a později jako samouk, jelikož nebylo možné tyto kurzy z finančních a zdravotních důvodů navštěvovat. Od roku 2005 docházel dvakrát týdně na dialýzu. Tento projekt se mu podařilo udržet díky sponzorům a několika redaktorům. Absolvoval manažerský a marketingový kurz a byl krátce členem České marketingové společnosti.

V době kdy pravidelně docházel na umělou ledvinu se věnoval nejvíce psaní článků, povídek na pokračování a později vyhledávání zajímavostí na internetu, tiskové zprávy apod. Bohužel největším problémem je získat zdravotně postižené, kteří by mohli pomoci s vyhledáváním zajímavostí nejen na internetu, ale i v blízkém okolí.

Nyní v redakci Public 24 pracují redaktoři, dva stálí a několik dopisovatelů. A těch, kteří komunikují se zadavateli tiskových zpráv, tiskových agentur či public relations.

Na tomto základě je tedy nutné si neustále doplňovat teoretické znalosti, tedy kromě marketingu a managementu, i obory žurnalistiky, sociologie a filozofie. Hlavně v oblasti tvůrčího psaní, komunikace s médii apod. Bohužel se autorům projektu v návalu práce nedaří oslovovat spolupracovníky a hlavně ne, možné sponzory či organizace, které sdružují amatérské novináře, či spolupráce s profesionály.

V tomto měsíci jsme zahájili provoz tiskového centra zdravotně postižených, který nabízí možnost vložení tiskové zprávy. Vzhledem k získaným teoretickým a praktickým znalostem, chtějí autoři projektu využít i k jejich zpracování, vydávání, a pomoci propagovat firmám své služby a výrobky. Spolupracovat s dalšími tiskovými agenturami a další služby.

Zdravotně postižení tím chtějí ukázat, že i vzhledem k handicapu jsou platnými členy společnosti.

Václav Hejna
Šéfredaktor
redakce@zpravyvh.cz

Vydáno: 16. 12. 2009 6:08