Zemřel talentovaný grafik a konstruktér Jiří Zejda | Tiskovky.info

Zemřel talentovaný grafik a konstruktér Jiří Zejda

Ledeč nad Sázavou – Včera zemřel po dlouhé nemoci talentovaný grafik a konstruktér Jiří Zejda (40), který byl s europoslancem Tomášem Zdechovským spoluautorem grafického zpracovaní mnoha znaků a vlajek obcí a měst po celé České republice. Grafickou podobu znaku díky Zejdovu talentu získaly obce Kožlí, Číhošť na Havlíčkobrodsku, Veselá na Pelhřimovsku nebo města Třebechovice pod Orebem či Chlumec nad Cidlinou na Královéhradecku.

„Jirka byl neskutečně talentový a přemýšlivý. Vždy se u každého znaku a vlajky snažil odvést tu nejlepší práci. Jím vytvořené znaky a vlajky jsou graficky velmi zdařilé a originální,“ připomněl europoslanec Tomáš Zdechovský, který s Jiřím Zejdou od malička vyrůstal a kamarádil. Zdechovský nechával u Zejdy zpracovávat veškeré své návrhy znaků a vlajek.

„Od malička měl neskutečné malířské nadání a talent. Ve škole nás bavil svým kresleným humorem a obrázky. Škoda, že se tomu více nevěnoval,“ zavzpomínal Zdechovský.

Jiří Zejda se narodil v roce 1980. Vystudoval Gymnázium v Ledči nad Sázavou a ČVUT. Po dokončení studií pracoval jako konstruktér. Mezi jeho největší koníčky patřily automobily značky Porsche. S manželkou Lucií měli syna Šimona.

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156

Vydáno: 20. 8. 2020 10:38
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).