Tomáš Zdechovský, europoslanec | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Tomáš Zdechovský, europoslanec

Poslední vydané tiskové zprávy

Výbor pro dopravu schválil celoevropské řešení pro boj se stáčením

Brusel – Europoslanci z Výboru pro dopravu (TRAN) jednoznačnou většinou přijali zprávu o boji proti stáčení kilometrů, která vyzývá Evropskou komisi k přijetí celoevropského řešení problematiky. To by mělo být ve formě využití z Belgie známého systému car-pass a také speciálního nástroje umístěného v automobilu, který by přetáčení znemožnil. Pokud budou opatření přijata, zvýší se tak nejen ochrana nakupujících, ale i bezpečnost na silnicích.

Nová pravidla proti financování terorismu a daňovým únikům

Štrasburk, Praha - Evropský parlament dnes odsouhlasil významnou revizi směrnice pro boj s financováním terorismu a finanční kriminalitou.

Odborníci žádají ministryni Němcovou o změnu přístupu k ohroženým dětem

Praha – Expertní skupina pro děti v náhradní péči odeslala ministryni práce a sociálních věcí Jaroslavě Němcové výzvu ke koncepčnímu řešení situace dětí, které nemohou vyrůstat ve svých rodinách, a k přijetí účinných opatření směřujících k navrácení rovnováhy do systému péče o ohrožené děti v České republice. Otevřený dopis podepsalo téměř devadesát odborníků napříč různými oblastmi péče o ohrožené děti včetně pěstounů, soudců, psychologů, lékařů, pedagogů, mediátorů či pracovníků sociálně-právní ochrany dětí, dětských domovů a neziskových organizací. Iniciativu podporuje také dlouholetá členka sociální komise PSP Jitka Chalánková (TOP09) a europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Lidovečtí europoslanci nepodpořili deklaraci OSN k migraci

Štrasburk - Ve středu 18. dubna odhlasovali europoslanci Usnesení Evropského parlamentu k pokroku v iniciativě globálních paktů OSN o bezpečné, řízené a legální migraci a o uprchlících. Všichni europoslanci za KDU-ČSL ale hlasovali proti. Europoslanec Tomáš Zdechovský navíc deklaraci na plénu ostře zkritizoval jako bezpředmětnou, protože jen konstatuje stav, nenabízí žádná řešení a existuje zde velké riziko, že bude napříč Evropou vnímána negativně, tedy předně v neprospěch všech válečných uprchlíků i EU samotné.

Kauza Čapí hnízdo je v EU uzavřená jako porušení legislativy

Štrasburk - Evropský parlament dnes v usnesení o hodnocení rozpočtového hospodaření Evropské komise vyjádřil politování nad „závažnými nesrovnalostmi“, které v kauze Čapí hnízdo odhalil Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF).

Poslední tiskové konference

Aktuální auto-moto témata: stáčení, emise, situace s DPF filtry
30. 4. 2018 10:00 | Evropský dům, Jungmannova 745/24, Nové Město více