Tomáš Zdechovský, europoslanec | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Tomáš Zdechovský, europoslanec

Poslední vydané tiskové zprávy

„Když přijedete do Prahy, onemocníte“ – ostudné propagační video z Bruselu zmizí

Brusel, Štrasburk, Praha - „Když přijedete do Prahy, tak pravděpodobně onemocníte.“ Takto v současné době začíná informační video o hlavním městě České republiky Praze, které si mohou přehrát návštěvníci bruselského i štrasburského Parlamentaria. Ve videu jde primárně o upozornění na výhody evropského zdravotního pojištění, zvolená forma se ale stala předmětem obrovských vášní a kritiky europoslanců i návštěvníků. Proto europoslanec Tomáš Zdechovský poslal dopis na předsedu Evropského parlamentu Antonia Tajaniho. Ten celou záležitost prozkoumal a dal europoslanci Zdechovskému za pravdu. Video projde přepracováním.

Juncker potvrdil právo europoslanců na závěry OLAFu v kauze Čapí hnízdo

Praha, Brusel – Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker dnes oficiálně potvrdil právo europoslanců z Kontrolního výboru Evropského parlamentu (CONT) zabýbat se případnými závěry vyšetřování OLAF v kauze Čapí hnízdo českého premiéra Andreje Babiše. Podle Junckera se poslanci mohou s těmito informacemi seznámit v rámci uzavřeného jednání.

V Českém Těšíně těží ze členství v EU

Český Těšín – V pondělí 12. února navštívili Český Těšín europoslaneci Tomáš Zdechovský a jeho polský kolega Jan Olbrycht. Sešli se zde s představiteli města a řediteli kulturních organizací a škol. Společným tématem byly česko-polské vztahy, aktuální problémy města a také strach obyvatel z případného vystoupení z EU, protože polská hranice prochází přímo středem města. Podle starosty Českého Těšína Víta Slováčka se navíc začínají projevovat i důsledky brexitu. Nedaleká výrobna aut Hyundai totiž dodávala své produkty předně na trh ve Velké Británii a už nyní je znát úbytek zakázek, což zneklidňuje místní dodavatele.

EU bude nadále podporovat palestinské uprchlíky, pomoc ale bude směřovat jen těm nejchudším a nejvíce ohroženým

Štrasburk - Poslanci dnes odhlasovali rezoluci týkající se Úřadu OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA). Tento úřad OSN byl zřízen v roce 1949, jeho účelem je poskytovat pomoc a ochranu přibližně 5 milionům registrovaným palestinským uprchlíkům. Agentura jim poskytuje vzdělávání, zdravotní péči, sociální služby nebo také infrastrukturu táborů a zlepšování podmínek v nich. Mandát UNWRA byl naposledy prodloužen do roku 2020. Evropská unie a státy EU jsou v souhrnu největším dárcem této agentury.

Dotační programy na zelená opatření nejsou efektivní

Brusel - Při slyšení ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) vyzval europoslanec Zdechovský (KDU-ČSL) zástupce Komise k přehodnocení a komplexní revizi zemědělského dotačního programu Greening (tzv. ozelenění). Z výsledku šetření Evropského účetního dvora totiž vyplynulo, že program není efektivní, nesplňuje stanovené cíle a navíc zde existuje zvýšené riziko dotačních podvodů.

Poslední tiskové konference