Tomáš Zdechovský, europoslanec | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Tomáš Zdechovský, europoslanec

Poslední vydané tiskové zprávy

Počty stočených aut na Slovensku klesají, v ČR ale došlo spíše ke zvýšení

Praha – Na Slovensku slaví v boji se stáčením kilometrů jeden úspěch za druhým. Za prvních šest měsíců používání systému ODO-pass, který je inspirovaný belgickým řešením Car-pass, zde klesl počet stočených aut ze 42,6 % na 11,26 %, tedy o více než 31 %. Situace v České republice se oproti tomu spíše zhoršuje. Podle čtvrtletního zhodnocení trhu s ojetými vozidly vypracovaného společností CEBIA, došlo v prvním pololetí letošního roku k meziročnímu zvýšení podílu aut, která mají udávaný stav odometrů do 100 tisíc kilometrů, a to z 22 na 37 %. Vzhledem k tomu, že se nesnížilo průměrné stáří prodaných vozidel, je zřejmě na vině ještě razantnější stáčení než dříve.

Pardubické závodiště chce mezi evropskou dostihovou špičku

Pardubice – Pardubické dostihové závodiště dlouhodobě usiluje o to stát se evropskou špičkou v kvalitě závodiště i prestiži závodů. Pro splnění tohoto cíle ale budou potřeba nemalé finanční prostředky, k jejichž získání bude nutné využít například příjmů ze sázek. Dnes se na tom shodli ředitel závodiště Martin Korba a zdejší europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který přislíbil aktivní pomoc.

Registrační systém EU prověří cestující ještě před vstupem do EU

Štrasburk - Evropský parlament schválil konečnou podobu systému EU pro cestovní informace a povolení (ETIAS). Od roku 2021 se tak budou lidé cestující do EU z třetích zemí bez vízové povinnosti registrovat v databázi, která ověří, zda nepředstavují bezpečnostní riziko.

Berounská Charita chystá rozšíření nabídky služeb

Beroun – Berounská Charita ročně pomáhá čtrnácti stům klientů a je tak nejvýznamnějším poskytovatelem sociálních služeb v regionu. Poptávka po jejích službách je ale dvojnásobná. Její ředitel Petr Horák se proto sešel s europoslancem Tomášem Zdechovským (KDU-ČSL) a domluvili se, že se Zdechovský stane tváří sbírky Dobrá vůle, pomocí které chce Charita sehnat nové sponzory a rozšířit tak svou nabídku služeb.

OLAF prošetří podezření na zneužití dotací u firem z holdingu Agrofert

Praha, Brusel – Úřad pro boj proti podvodům (OLAF) se bude na podnět Kontrolního výboru (CONT) zabývat podezřením na zneužití evropských dotací firmami z holdingu Agrofert.

Poslední tiskové konference

ŽELIVKA: budoucnost nádrže a jejího okolí
25. 5. 2018 10:00 | kulturní dům Kožlí více

Evropská Identita