Tomáš Zdechovský, europoslanec | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Tomáš Zdechovský, europoslanec

Poslední vydané tiskové zprávy

Rodiče musí vědět, na čem se mají po rozchodu domlouvat

Praha – Dne 12. května se v Senátu Parlamentu České republiky uskutečnil odborný seminář Rozpad rodin – největší překážky v úspěšném řešení krizové situace, který poukázal na nedostatečnost a nekoncepčnost podpůrných služeb pro děti v rozchodové situaci a chybějící edukaci rodičů, kteří často dostatečně nechápou, co znamená rodičovská zodpovědnost. Akce proběhla pod záštitou 1. místopředsedkyně Senátu Miluše Horské, europoslance Tomáše Zdechovského a poslance Víta Kaňkovského.

Konference v Senátu se zaměří na zmírnění negativních dopadů rozpadů rodin na děti

Praha – V pátek 12. května proběhne v Senátu Parlamentu České republiky odborný seminář Rozpad rodin – největší překážky v úspěšném řešení krizové situace. Akce probíhá pod záštitou 1. místopředsedkyně Senátu Miluše Horské, europoslance Tomáše Zdechovského a poslance Víta Kaňkovského. Zúčastní se jí exkluzivní řečníci jako soudkyně Ústavního soudu Kateřina Šimáčková, ředitel Úřadu pro mezinárodně-právní ochranu dětí Zdeněk Kapitán, senátorka a ředitelka nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová a další uznávaní odborníci společně s osobnostmi z praxe. Součástí semináře bude tisková konference k tématu.

V Hradci Králové vznikne evropské centrum na testování leteckých motorů

Hradec Králové – Na letišti v Hradci Králové by mělo vzniknout Evropské centrum vývoje, výzkumu a výroby moderních turbovrtulových leteckých motorů. To by mělo být dokonce jedno z nejmodernějších výzkumných center na světě a jeho provoz by měl být prakticky bezhlučný. Investice do evropského centra dosáhne výše přibližně dvě stě milionů.

Vliv Čechů v Bruselu v posledních letech velmi vzrostl

Praha/ Brusel – Stoupá počet Čechů, kteří se dokázali prosadit do vedoucích pozic v různých orgánech Evropské unie. V roce 2005 se mluvilo pouze o 9 osobnostech, v roce 2014 už mohly být sestavovány žebříčky 10 nejvlivnějších, chyběly však skutečně vlivné pozice jako generální ředitelé a další vedoucí sekcí. Nyní lze mluvit o tom, že Česká republika obsazuje více než 50 důležitých postů, kdy velkou měrou pomáhá i aktivita europoslanců.

Zvýšení trestní sazby a pokut za podvody se stáčením nepomáhá

Praha – V pátek 7. dubna se v Evropském domě uskutečnila mezinárodní konference Boj proti podvodům se stáčenými kilometry, která představila různá řešení problematiky v zahraničí i možnosti v České republice. Přední odborníci na tuto oblast se současně s různými prodejci i několika politiky shodli, že často navrhované zvýšení trestních sazeb a pokut v praxi nepomáhá a je nutné vytvoření celoevropské databáze, na kterou se budou moci spolehnout spotřebitelé i prodejci.

Poslední tiskové konference