Tomáš Zdechovský, europoslanec | Tiskovky.info

Tomáš Zdechovský, europoslanec

Poslední vydané tiskové zprávy

Proti odvolaní ředitele Maška se postavil i Zdechovský

Havlíčkův Brod – Proti odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod MUDr. Jaromíra Maška se postavil i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Zásadně totiž nesouhlasí se všemi důvody, které ministerstvo uvedlo. Podepsal proto již petici proti odvolání a z titulu místopředsedy výboru EP pro zaměstnanost a sociální věci, a také předsedy odborné skupiny EP pro mentální zdraví, napsal ministru Vojtěchovi nesouhlasný dopis.

Co pumpa, to jiná pistole – sjednoťme koncovky pro tankování LPG

Brusel, Praha – V současné době existuje v EU několik druhů zcela odlišných plnících pistolí pro tankování LPG. V České republice se používá koncovka „italského typu“, která je namontována při instalaci zařízení do vozidla. Pokud však cestujete do jiné země, pravděpodobně narazíte na jiné hrdlo tankovací pistole a nebude výjimkou, že při jedné cestě po Evropě budete potřebovat několik redukcí i v rámci průjezdu jednou zemí. Europoslanec Tomáš Zdechovský proto vyzval Komisi ke sjednocení těchto koncovek.

Začal týden chráněných pivovarů, podpoří dobou věc

Krásná Lípa, Plzeňsko, Neratov - Tři chráněné pivovary, Falkenštejn, Chříč a Neratov, které dávají práci lidem s postižením, se spojily se svými hospodskými tak, aby všichni společně dohromady podpořili dobrou věc. V týdnu 15. – 22. 2. hospodští narazí pivo z výše jmenovaných pivovarů a výtěžek následně odešlou ve formě peněžního daru jedné ze dvou charitativních organizací podle vlastní volby.

Tři pivovary, dva dobročinné záměry, jedno společné pití!

Krásná Lípa, Neratov, Plzeňsko - Pivovary Falkenštejn, Neratov a Chříč spojuje to, že se jedná o tzv. sociální podniky. Znamená to, že se kromě běžné výrobní činnosti, vaření piva, snaží pomoci lidem s hendikepem najít smysluplnou práci v podmínkách, které na jejich postižení berou ohled.

Odhalování falešných dokladů v EU bude ještě efektivnější

Štrasburk – Tento týden europoslanci schválili zavedení systému falešných a pravých dokladů on-line, zkráceně FADO, který výrazně zefektivní současný systém odhalování falešných dokladů. Databáze bude obsahovat příklady padělaných dokladů pro jejich lepší odhalení a byla navrhnuta tak, aby šlo lépe kontrolovat migrační toky. FADO bude součástí Evropské agentury pro pohraniční a pobřežní stráž (Frontex).

Poslední tiskové konference

Představení chytré pomůcky k rehabilitaci, elektronické kostky IMU Rubik’s Futuro
19. 6. 2019 10:00 | Pasáž ČTK, Opletalova 5, Praha 1 více

ŽELIVKA: budoucnost nádrže a jejího okolí