Tomáš Zdechovský, europoslanec | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Tomáš Zdechovský, europoslanec

Poslední vydané tiskové zprávy

Lidovci během pár dní zmodernizovali svá jednání

Praha – Současná opatření proti šíření nemoci COVID-19 přinesla i nečekaná pozitiva. Je jím například to, že KDU-ČSL, jedna z nejstarších politických stran v ČR, výrazně zmodernizovala svou komunikaci. Nejen jednání předsednictva, ale i členů celostátního výboru, poslanců, senátorů, europoslanců nebo stranické porady nyní probíhají díky moderním technologiím přes videokonference a uzavřené chaty. Strana tak chce předejít možné nákaze jejích členů a rychleji reagovat na současnou situaci.

Europoslanci chtějí přitvrdit v boji proti rozšíření dolu Túrow

Liberecko - Polské orgány ke konci března veřejně oznámily rozhodnutí o prodloužení těžební licence pro důl Túrow, ačkoliv ani českým, německým nebo polským ekologických organizacím nakonec nebylo přiznáno právo účastnit se tohoto řízení. Nikdo tak nemohl řízení regulérně napadnout, což je podle skupiny deseti europoslanců naprosto nepřijatelné jednání.

Česká firma vyrábí špičkové termokamery, vláda jich přesto 500 koupila v Číně

Praha – Dva absolventi ČVUT Praha vymysleli unikátní termokameru na odhalování potenciálně nemocných koronavirem u cestujících na letištích, v hromadné dopravě i třeba v nemocnicích. Opakovaně nabízeli svůj přístroj a výrobní kapacity české vládě, ministr Vojtěch ale aktuálně ohlásil nákup 500 přístrojů v Číně. Rozhodnutí silně kritizují lidovci, kteří se ptají, jak tento krok odpovídá slibu vlády podporovat české firmy.

Čína by měla trvale zakázat mokré trhy

Praha, EU, Čína - Současná pandemie COVID-19 má s největší pravděpodobností opět původ na čínských mokrých trzích – stejně, jako se odsud rozšířil okolo roku 2002-3 virus SARS. Na jednom místě jsou na nich při nulové hygieně držena různá divoká živá i mrtvá zvířata, která by se ve volné přírodě spolu, nebo dokonce s člověkem jen těžko setkala. Lidovci proto vyzvali přední české a evropské politiky, aby vyzvali čínskou vládu k trvalému vymýcení této stále nebezpečnější praxe.

Soutěž Školní časopis roku Pardubického kraje a Královéhradeckého 2020 startuje

Chrudim – Do krajského kola soutěže o nejlepší školní časopis se mohou až do 30. června hlásit všichni vydavatelé školních, oddílových či klubových časopisů. Akci pořádá Asociace středoškolských klubů České republiky ve spolupráci s krajským koordinátorem zapsaným spolkem Altus pod záštitou radního Pardubického kraje Pavla Šotoly a europoslance Tomáše Zdechovského. Letos se celostátně koná již čtrnáctý ročník soutěže.

Poslední tiskové konference

Představení chytré pomůcky k rehabilitaci, elektronické kostky IMU Rubik’s Futuro
19. 6. 2019 10:00 | Pasáž ČTK, Opletalova 5, Praha 1 více

ŽELIVKA: budoucnost nádrže a jejího okolí