Tomáš Zdechovský, europoslanec | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Tomáš Zdechovský, europoslanec

Poslední vydané tiskové zprávy

Kontrolní výbor Evropského parlamentu ostře zkritizoval střet zájmů premiéra Babiše

Brusel – Ačkoliv jsou zemědělské dotace primárně určeny na podporu malých a středních zemědělských podniků, v případě ČR a Slovenska 70 % z vyčleněných financí skončilo u pouhých 7 % příjemců z řad největších koncernů, kteří je vzhledem ke své velikosti nutně nepotřebují. Toto politování hodné zjištění konstatoval tento týden Kontrolní výbor (CONT) v rámci jednání o udělení absolutoria k evropskému rozpočtu za rok 2017. V závěrečné zprávě dále europoslanci nešetřili ostrou kritikou českého premiéra Babiše, který je ve vážném konfliktu zájmů už od svého vstupu do politiky. Zprávou výboru se bude nyní zabývat i celé plénum.

Komise by se měla vážně zabývat situací neoprávněně pokutovaných řidičů kamionů

Štrasburk - V souvislosti s přibývajícím počtem incidentů, kdy v kamionech jedoucích z Francie do Británie policie nalezla ilegální migranty, se na plénu Evropského parlamentu postavil na stranu řidičů europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Situaci dlouhodobě sleduje a je proto přesvědčený, že v mnoha případech jsou sankcionováni nikoliv skuteční pašeráci, ale nevinní řidiči, kteří se i přes všechna bezpečnostní opatření stali obětmi organizovaného byznysu s převaděčstvím.

Zdechovský opět apeloval na prezidenta Macrona, aby řešil situaci řidičů kamionů a zvláště Jiřího Sagana

Praha, Brusel, Francie – Problém českých řidičů kamionů, kteří dostávají vysoké pokuty za údajné pašování migrantů z Francie do Velké Británie, se ještě stále nepodařilo vyřešit. Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) proto francouzskému prezidentovi Macronovi zaslal už třetí interpelaci, tentokrát s novými informacemi ohledně skutečného fungování pašerácké mafie ve Francii. V dopise se také opět postavil za řidiče Jiřího Sagana, který zde zůstává ve vězení.

Zdechovský: Nebezpečné lahve na šlehačku musíme řešit na úrovni EU a chtít po Číně náhrady

Praha, Brusel – Mezi lidmi v EU stále kolují až deseti tisíce nebezpečných lahví na šlehačku s plastovou hlavicí. Do evropské databáze nebezpečných výrobků RAPEX se čínský výrobek dostal už v roce 2012, a to na podnět Francie, kde pod tlakem roztržený plast zabil několik lidí. Nové případy vážných zranění nyní máme i v Česku.

V Budějovicích se bude diskutovat o zbraňové legislativě EU

České Budějovice – Ve čtvrtek 24. ledna se v kulturním klubu Horká vana v Českých Budějovicích uskuteční debata o EU, možnostech její reformy, a také o evropské zbraňové legislativě, údajně chystaném plošném zákazu olověných broků a dalších tématech dle přání návštěvníků. Moderované diskuze se zúčastní europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), předseda Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva Jan Skalický, který se významně podílel na vzniku českého zbraňového zákona, a také charismatický student historie, operní zpěvák a moderátor František Talíř, který je nejmladším kandidátem KDU-ČSL v blížících se volbách do Evropského parlamentu.

Poslední tiskové konference

ŽELIVKA: budoucnost nádrže a jejího okolí
25. 5. 2018 10:00 | kulturní dům Kožlí více

Evropská Identita