SPOLEČNOSTI SILVER LAKE A TPG CAPITAL DOKONČILY AKVIZICI FIRMY AVAYA | Tiskovky.info

SPOLEČNOSTI SILVER LAKE A TPG CAPITAL DOKONČILY AKVIZICI FIRMY AVAYA

BASKING RIDGE, NJ – 31. října 2007 – Společnosti Avaya Inc., Silver Lake a TPG Capital dnes oznámily, že společnosti Silver Lake a TPG dokončily akvizici firmy Avaya, a to v rámci transakce oceňované hodnotou přibližně 8,3 miliardy USD.

“Dnešní den je začátkem nového období pro společnost Avaya,” řekl Lou D’Ambrosio, prezident a výkonný ředitel firmy Avaya. “Jako soukromá společnost spolupracující s firmami Silver Lake a TPG máme nebývalou příležitost zrychlit naši strategii, chovat se odvážně na trhu a poskytovat našim zákazníkům lepší služby díky dalším inovacím a lepší schopnosti reagovat na jejich požadavky.”
Na základě dohody o sloučení schválené akcionáři firmy Avaya na mimořádné valné hromadě, která se uskutečnila 28. září 2007, mají akcionáři Avaya nárok obdržet částku 17,50 USD v hotovosti, a to bez úroků a s odečtením všech příslušných daní vybíraných srážkou, za každou kmenovou akcii, kterou vlastnili bezprostředně před okamžikem účinnosti sloučení. Kmenové akcie společnosti Avaya se přestaly obchodovat na NYSE před zahájením obchodování dne 26. října 2007 a jsou staženy z nabídky NYSE.
Akcionáři registrovaní k okamžiku účinnosti sloučení, kteří jsou držiteli akcií na jméno, obdrží příkaz k převodu a pokyny, jak se vzdát svých kmenových akcií firmy Avaya, aby dostali protiplnění ze sloučení. Tito potvrzení registrovaní akcionáři musí počkat, až obdrží příkaz k převodu, než se vzdají svých akcií.
Akcionáři registrovaní k okamžiku účinnosti sloučení, jejichž akcie nejsou na jméno, a akcionáři, kteří mají v držení akcie prostřednictvím banky nebo brokera, nemusí podnikat žádné kroky, aby byly jejich akcie převedeny na hotovost, protože tato konverze bude vyřízena automaticky převodním zmocněncem firmy Avaya nebo jejich bankou, respektive jejich brokerem.

Jako finanční poradce společnosti Avaya pro záležitosti související se sloučením působila Credit-Suisse, jako právní poradce firmy Avaya působila společnost Weil, Gotshal & Manges LLP. Společnost Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP působila jako právní poradce představenstva společnosti Avaya. Jako finanční poradci pro společnosti Silver Lake a TPG působili Citi a Morgan Stanley. Kancelář Ropes & Gray LLP působila jako právní poradce společností Silver Lake a TPG.

V případě zájmu o další informace prosím kontaktujte:

Malgorzata Snarska Zuzana Záhorová
Avaya Poland PRAM Consulting s. r .o .
Tel. +480 225 773 767 GSM +420 603 189 570
GSM +480 664 737 860 Fax. +420 224 913 003
e-mail: msnarska@avaya.com e-mail: zuzana.zahorova@pram.cz

O společnosti Avaya
Společnost Avaya Inc. navrhuje, staví a spravuje komunikační sítě pro více než milion firem po celém světě včetně 90% nejvýznamnějších firem ze seznamu FORTUNE 500.
Společnost Avaya je předním světovým dodavatelem bezpečných a spolehlivých IP telekomunikačních aplikací, systémů a služeb. Své produkty poskytuje velkými i malým firmám. Společnost pomáhá stávajícím i novým zákazníkům dosahovat vynikajících podnikatelských výsledků díky aplikacím vyspělé technologie pro konvergenci hlasové a datové komunikace poskytováním bezkonkurenčních komplexních služeb celosvětového rozsahu. Více informací naleznete na webových stránkách Avaya: http://www.avaya.com .

O společnosti Silver Lake
Silver Lake je přední investiční společnost soustředící se na velké investice do technologií, využití technologií a do souvisejících růstových odvětví průmyslu. Cílem společnosti Silver Lake je fungovat jako partner s přidanou hodnotou pro týmy vedoucích pracovníků předních světových technologických koncesí. Její portfolio zahrnuje nebo zahrnovalo přední firmy v oblasti průmyslu technologií jako Ameritrade, Avago, Business Objects, Flextronics, Gartner, Instinet, IPC Systems, MCI, NASDAQ, Network General, NXP, Sabre Holdings, Seagate Technology, Serena Software, SunGard Data Systems, Thomson a UGS. Více informací naleznete na adrese www.silverlake.com .

O divizi TPG Capital
TPG Capital je celosvětová divize pro nákup společnosti TPG, což je přední soukromá investiční firma založená v roce 1992, která spravuje aktiva v hodnotě více než 35 miliard USD a která má kanceláře v San Franciscu, Londýně, Hongkongu, New Yorku, Minneapolisu, Fort Worthu, Melbourne, Menlo Parku, Moskvě, Bombaji, Pekingu, Šanghaji, Singapuru a Tokiu. TPG Capital má bohaté zkušenosti s veřejnými a soukromými investicemi po celém světě, uskutečňovanými prostřednictvím skoupení akcií na dluh (LBO), rekapitalizací, oddělení (spin-out), společných podniků a restrukturalizací. Investice TPG Capital zahrnují různá odvětví průmyslu, včetně technologií, finančních služeb, maloobchodu a spotřebitelského průmyslu, médií a komunikací, cestování, zdravotní péče a akcií průmyslových podniků. Mezi významné investice společnosti TPG Capital v oblasti telekomunikací a technologií patří Eutelsat Communications, Freescale Semiconductor, Intergraph, Japan Telecom, Lenovo Group, MEMC Electronic Materials, ON Semiconductor Sabre Holdings, Seagate Technology, SunGard Data Systems a TIM Hellas. Pro více informací navštivte stránky www.tpg.com .

Zuzana Záhorová
Key Account Manager
zuzana.zahorova@pram.cz

Vydáno: 31. 10. 2007 15:53
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s. r. o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.