Setkání alternativních poskytovatelů internetu ISP | Tiskovky.info

Setkání alternativních poskytovatelů internetu ISP

Setkání alternativních poskytovatelů internetu - Internet service providerů na konferenci "Kam kráčí české bezdrátové sítě 2011" přivedlo do konferenční místnosti v Sušici na Šumavě zástupce 600 000 připojených uživatelů internetu.

Konference Kam kráčí české bezdrátové sítě 2011 v Sušici, přilákala rekordní počet účastníků.

Sušice 30. srpna 2011. V pátek 26.8.2011 se v Sušici konal již čtvrtý ročník konference Kam kráčí české bezdrátové sítě. Akce se konala pod záštitou sdružení Internet pro všechny a hlavními partnery byly společnosti ALCOMA, Sitel a UPC Bussines.

Konference se zúčastnilo celkem 260 účastníků z řad lokálních ISP a 25 vystavovatelů z řad výrobců a distributorů telekomunikační techniky, což tuto akci řadí k největším událostem tohoto roku v oboru telekomunikací.

Předseda sdružení Internet pro všechny Miloslav Sova hodnotí konferenci takto: „Vedlejším produktem konference je ochota deklarováná velkou částí přítomných ISP, podpořit projekt internetizace knihoven (PIK). Projekt přijde ročně na téměř 100 milionů korun a počet zapojených knihoven překročil číslo 3200. Přitom, některé knihovny v malých obcích jsou připojené drahým satelitním připojením, přesto, že lokální ISP v současné době pokrývají všechny obce nad 100 obyvatel. Pomoc přislíbil ústy Martina Šiguta také Český telekomunikační klastr sdružující 41 největších lokálních ISP, kteří poskytují připojení pro 170 tisíc uživatelů. V následujících dnech se tedy pokusíme iniciovat jednání s Ministerstvem kultury a Národní knihovnou ČR jak bychom mohli s projektem pomoci“ a dodává „co se týká samotné konference jsem přesvědčen, že většina účastníků letošního ročníku si odnesla cenné informace, navázala kontakty se svými obchodními partnery a v průběhu opravdu vydařeného zábavného večerního programu vyměnila zkušenosti se svými kolegy“.

Celý přednáškový den, mohli kromě přítomných účastníků sledovat v on-line přenosu všichni příznivci bezdrátového a optického připojení a také tuto možnost náležitě využili. Záznam všech přednášek lze shlédnout v archivu na stránkách konference.

Jeden z hlavních partnerů, společnost ALCOMA ústy Jakuba Rejzka hodnotí konferenci takto:
„Letošní ročník je unikátní hned několika hledisky: dosud nejvyšším počtem registrovaných účastníků, diváků streamovaného přenosu a zainteresovaných diváků, nejvyšším počtem přednášek a vystavovatelů. A také zdaleka nejvyšším počtem dosažených stupňů Celsia ve stínu v den konání – datum konání konference jsme strefili do nejteplejšího dne v roce. Naopak zdaleka nedostatečný mi přišel optimismus přednášejících a nedostatek entuziasmu některých přítomných operátorů. Pánové operátoři byli v několika případech během přednášek masírováni temnými předpověďmi, zlými výhledy a strašeni nařízeními z EU.“

Jakub Rejzek rovněž poukazuje na velmi důležitý fakt týkající se většiny přítomných lokálních operátorů:
„Odkud se bere ta odvaha předpokládat, že se alternativní operátoři nemohou dále rozvíjet? Je WIFI připojení opravdu Alfou a Omegou toho, čemu se říká alternativní poskytovatel? Vždyť tolik ISP využívá jiné metody připojení koncových zákazníků, nežli je WIFI připojení (např. optické připojení), a zároveň desítky našich klientů mimo velké aglomerace připojují své klienty pomocí bezdrátového připojení s parametry, které by jim zákazníci nadnárodních operátorů často mohli závidět. Vždyť i alternativní operátoři dělají mílové skoky a někteří mají již tak rozvinutou infrastrukturu sítě, že se nemusejí cítit v budoucnosti vůbec ohroženi. „

Záznam konference a všechny prezentace naleznete zde: http://konference.internetprovsechny.cz/susice2011/
Bohatou fotogalerii z konference i večerního programu zde: http://www.internetprovsechny.cz/galerie/

Jakub REJZEK
senior manager obchodu
jakub.rejzek@alcoma.cz
www.alcoma.cz

Vydáno: 1. 9. 2011 9:48
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: ALCOMA REJZEK (ověřený zdroj [?])
Telekomunikace