Osobní účet pojištěnce na internetu se rozvíjí | Tiskovky.info

Osobní účet pojištěnce na internetu se rozvíjí

Jen co se lidé naučili, že pro výpis z osobního účtu pojištěnce nemusí osobně do pojišťovny, aby si zkontrolovali zaplacené regulační poplatky, přichází Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE s další fází projektu „webové samoobsluhy“.

Projekt webové samoobsluhy umožňuje, že se zájemci o informace z osobního účtu pojištěnce sami mohou podívat přes internet, kolik, kdy a kde již na regulačních poplatcích zaplatili. Další fází projektu je služba pro osoby samostatně výdělečně činné, tedy prohlížení podaných přehledů OSVČ. Brzy ke stávajícím službám přibudou ještě další funkce, takže do konce roku 2008 budou mít pojištěnci on-line přístup ke kompletnímu osobnímu účtu pojištěnce.
Opomenuti však nejsou ani ti, kteří k internetu nemají přístup. Pro ty jsou na vybraných pracovištích ZP M-A k dispozici infokiosky, prostřednictvím kterých také mohou do svého účtu nahlížet. Změny v komunikaci s pojištěnci jsou v souladu s komunikační strategií ZP M-A, která rozvíjí a podporuje elektronickou komunikaci. Zpřístupněním osobního účtu pojištěnce na internetu chceme nabídnout něco navíc - poskytnout klientům možnost kontroly dat o financování jejich zdravotní péče.
Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE působí v oblasti veřejného zdravotního pojištění od roku 1993. K nejdůležitějším aktivitám patří podpora ochrany zdraví prostřednictvím preventivních programů. ZP METAL-ALIANCE má více než 370.000 pojištěnců.

Zuzana Brávníková
zuzana.bravnikova@zpma.cz

Vydáno: 23. 10. 2008 8:11
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví