O titul Poštovní spořitelna Starosta roku se utká přes 200 nominovaných | Tiskovky.info

O titul Poštovní spořitelna Starosta roku se utká přes 200 nominovaných

Soutěž „Poštovní spořitelna Starostu roku“ je v plném proudu. Do uzávěrky 3. září bylo přihlášeno 220 starostů malých obcí, z nichž do listopadu vybere odborná komise celkového vítěze. Ten pro svou obec získá prémii 100 tisíc korun. Soutěž vyhlásila na konci května Poštovní spořitelna a Nadace VIA s mediální podporou Deníku vydavatelství Vltava-Labe-Press.

„Počet došlých nominací nás velice mile překvapil. Je příjemné vědět, že v tolika obcích si občané váží svého starosty či starostky natolik, že jim nebylo zatěžko v době dovolených vyplnit přihlášku a získat potřebné podpisy. I když na nominaci stačilo dvacet podpisů, některé přihlášky jsou podepsány stovkami podporovatelů,“ poznamenal Ombudsman a Ředitel péče o klienta Poštovní spořitelny Martin Kovář.

Práci starostů nejlépe posoudí sami občané, proto právě oni mohli zasílat nominace na ocenění. Podmínkou bylo připojit k přihlášce podpisy alespoň dvaceti lidí trvale nebo přechodně žijících v dané obci. Nakonec přišlo celkem 220 přihlášek, zastoupeny jsou všechny kraje, samozřejmě kromě Prahy. O titul bude soutěžit 66 starostek a 154 starostů. Nejvíce nominací (40) přišlo ze Středočeského kraje, aktivní byli také občané z Plzeňského (27 nominací) a Moravskoslezského kraje (21 nominací).

„Nyní jsou přihlášky u sedmičlenné hodnotící komise, která je složena ze zástupců veřejné sféry, neziskového sektoru, médií, Nadace VIA a Poštovní spořitelny. Po vyhodnocení přihlášek navštíví komise pět nejlépe ohodnocených kandidátů, aby se na místě seznámili s jejich prací a s životem obce,“ popisuje Jiří Bárta, ředitel Nadace VIA. Celkový vítěz obdrží titul „Poštovní spořitelna Starosta roku 2009“, finanční prémii ve výši 100 000 Kč pro svou obec a rychtářské právo – žezlo, které kdysi sloužilo jako odznak rychtářské moci.

Soutěž „Poštovní spořitelna Starosta roku“ probíhá v rámci třetího ročníku programu zaměřeného na komunitní rozvoj, který vyhlašují ČSOB a PS ve spolupráci s Nadací VIA. Veškeré další informace jsou dostupné na webových stránkách www.postovnisporitelna.cz nebo www.nadacevia.cz.

Denisa Salátková
Tisková mluvčí Poštovní spořitelny
denisa.salatkova@postovnisporitelna.cz

Vydáno: 24. 9. 2009 15:07
Kategorie: Finance
Název zdroje: Poštovní spořitelna (ověřený zdroj [?])
Poštovní spořitelna je druhá největší v ČR v počtu zákazníků. Své služby nabízí více než dvěma miliónům klientů v nejhustější síti obchodních míst a za nejvýhodnější poplatky.

Všechny běžné bankovní produkty mají klienti k dispozici na více než 3300 poštách a v 52 Finančních centrech.