Metropolitní spořitelní družstvo otevírá pobočku v Hradci Králové | Tiskovky.info

Metropolitní spořitelní družstvo otevírá pobočku v Hradci Králové

Metropolitní spořitelní družstvo otevírá v pondělí 2. dubna v Hradci Králové svou další pobočku. Pokračuje tak v plánovaném rozšiřování pobočkové sítě, které je reakcí na dlouhodobě se zvyšující zájem klientů i pozitivní ekonomické výsledky družstva.

Metropolitní spořitelní družstvo, které patří mezi tři největší záložny na českém trhu, letos zvýšilo základní kapitál na 540 mil. Kč a výrazně se tak přiblížilo 6 mld. bilanční sumy. Počet jeho klientů, respektive členů, přesáhl již číslo 6.200.

„Díky nízkým provozním nákladům administrativního centra v Praze a nízkonákladovým regionálním pobočkám se nám dlouhodobě daří nabízet klientům nejvyšší úrok na vkladové produkty na trhu, což potvrzují i pravidelné přehledy nezávislých finančních serverů,“ říká Petr Jánský, předseda představenstva Metropolitního spořitelního družstva a potvrzuje, že družstvo plánuje tento trend udržet i v letošním roce. Meziročně se daří zvyšovat i hospodářský výsledek, za loňský rok to bylo 76 mil. Kč a jen v prvním čtvrtletí letošního roku očekává družstvo HV na úrovni přibližně 30 mil. Kč. V letošním roce chystá družstvo otevření dalších poboček v Českých Budějovicích a Ostravě.

Nová pobočka v Hradci Králové bude slavnostně otevřena 2. dubna 2012 v 10:00 hodin v ulici Antonína Dvořáka 451. Na nové klienty čeká drobné pohoštění a profesionální přístup pracovníků.

Adéla Dittmannová
PR manager
dittmannova@ibc.cz
www.metunion.cz