Hotelu Comsa Brno Palace setrvale roste návštěvnost | Tiskovky.info

Hotelu Comsa Brno Palace setrvale roste návštěvnost

V červnu uplynuly dva roky od otevření luxusního brněnského hotelu Comsa Brno Palace na Šilingrově náměstí. Hotel kategorie **** superior v prvních pěti měsících roku 2011 zaznamenal meziroční nárůst obsazenosti i celkových příjmů, což potvrzuje, že zájem o ubytování i další služby v tomto hotelu setrvale roste.

„Prvních pět měsíců letošního roku obsazenost hotelu roste a navazuje na úspěšnou druhou polovinu loňského roku. Meziroční nárůst je řádově v desítkách procent,“ uvedl ředitel hotelu Martin Benada.

Například oproti první pěti měsícům roku 2010 se letos ve stejném období obsazenost zvedla o 45 % a celkové příjmy za prvních pět měsíců meziročně vzrostly o 50 %.

„Jsem potěšený tím, že náš hotel při své návštěvě města Brna vyhledávají významné osobnosti politického, společenského a kulturního života, a to nejen českého. Letos nás svou návštěvou poctili mimo jiné zpěváci Bobby McFerrin, Lou Bega nebo Sandra, český prezident Václav Klaus, starosta města Vídně Michael Häupl, velvyslanec Spojených států amerických v České republice Norman Eisen, ministři vlády České republiky a mnoho jiných významných osobností – v neposlední řadě také zástupci města Brna a Jihomoravského kraje,“ jmenoval několik význačných hostů ředitel Benada.

Ve druhém pololetí roku 2011 očekává ředitel hotelu Comsa , že návštěvnost oproti první polovině roku ještě poroste. Toto tvrzení opírá jak o již obdržené rezervace, tak i o vlastní zkušenost z předchozích let. „Našimi nejúspěšnějšími měsíci v loňském roce byly září, říjen a listopad. Věřím, že v podobném duchu budeme pokračovat i letos,“ dodal Benada.

Historická budova Městského dvora na Šilingrově náměstí, ve které se hotel nachází, byla postavena v letech 1852–1855, původně jako činžovní dům. V sedmdesátých letech devatenáctého století zde přednášel zakladatel genetiky Johann Gregor Mendel, od třicátých do konce padesátých let dvacátého století v budově sídlilo Muzeum města Brna. Budova byla také sídlem československých bezpečnostních složek a později stomatologů.

Město Brno chátrající budovu prodalo společnosti Comsa. Rekonstrukce trvala 30 měsíců, stála 650 milionů korun a jejím výsledkem je nový, nejkrásnější hotel v Brně. Součástí hotelu je i Restaurant Palazzo, v němž vaří zkušený a uznávaný novozélandský šéfkuchař Liam Claringbold. Palazzo označil za nejlepší brněnskou restauraci například šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Španělská společnost Comsa budovu původně rekonstruovala pro hotelový řetězec Barceló, který se, ale v poslední chvíli rozhodl hotel nepřevzít. Stavební a developerská společnost Comsa se rozhodla provozovat hotel pod svým jménem a v rekordně krátkém čase sestavila tým, který hotel v červnu 2009 otevřel a stará o jeho chod dodnes. Město Brno touto zahraniční investicí získalo novou atraktivní možnost kvalitního ubytování, konferenčních prostor a další kvalitní restauraci.

Jan Šmikmátor
PR Director
jan.smikmator@marco.eu

Vydáno: 23. 6. 2011 14:09
Kategorie: Cestování
Název zdroje: MARCO reklamní agentura, spol. s r.o. (ověřený zdroj [?])
MARCO/BBN - komunikační full servisová agentura. Součástí globální komunikační sítě BBN. Specializované divize: MARCO Public Relations (kancelář Brno), MARCO Event Marketing (kancelář Brno), MARCO International (kancelář Praha), MARCO creative (webdesign, multimedia, kancelář Brno), Oddělení promotion a produkce v reklamě (členství v Mezinárodní organizaci PSI, kancelář Brno).