ECR SEMINÁŘ: EFEKTIVNÍ SPOLUPRÁCE MEZI DODAVATELI A OBCHODNÍKY | Tiskovky.info

ECR SEMINÁŘ: EFEKTIVNÍ SPOLUPRÁCE MEZI DODAVATELI A OBCHODNÍKY

Neprofitní sdružení Česko-Slovenská iniciativa ECR, jehož cílem je svou činností napomoci ke zvýšení efektivity a snížení nákladovosti v procesech dodavatelského řetězce, pořádá, pod patronací Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, unikátní seminář „Efektivní spolupráce mezi dodavateli a obchodníky“.

Akce se bude konat dne 15. září 2011 od 14:00 do 17:00 v prostorách galerie Černá Labuť v Praze.

Speciálním hostem bude pan Jan Somers, ředitel organizace GS1 BelgiLux, který posluchače uvede do problematiky efektivity vztahů mezi výrobci a řetězci. Podělí se o zkušenosti z využívání ECR postupů v Belgii a Lucembursku a na konkrétních případových studiích předvede výsledky projektů spolupráce mezi dodavateli a obchodními řetězci.
Neméně zajímavými budou též přednášky lídrů pracovních skupin Česko-Slovenské iniciativy ECR, kteří účastníky zasvětí do projektů probíhajících v České a Slovenské republice.

Závěrem je nutno dodat, že seminář je pro registrované účastníky zdarma.

Kontakt na organizátory:
Kateřina Teplá
ECR Sekretariát
Česko-Slovenská iniciativa ECR
Na Pankráci 30 - 140 00 PRAHA 4
GSM: +420 734 553 636
E-mail: ecr@gs1cz.org

O ECR:
Iniciativa ECR (Effective Consumer Response) je společnou aktivitou obchodních řetězců, výrobců a dodavatelů. Jejím hlavním úkolem je zvýšit efektivitu a snížit nákladovost v rámci dodavatelského řetězce. Principem činnosti ECR je intenzívní spolupráce jednotlivých členů na optimalizaci procesů v odvětví obchodu a logistiky.
Iniciativa dodavatelů a obchodních řetězců ECR vznikla v polovině devadesátých let jako odpověď na změny v řízení dodavatelských řetězců, v souvislosti se zaváděním moderních postupů a využíváním informačních technologií. ECR Europe je iniciativou mezinárodní, která je složena z jednotlivých národních organizací a díky tomu jednotlivé státy čerpají zkušenosti a materiály z mnoha zemí. V České republice a na Slovensku působí od roku 2001 a od počátku roku 2011 zabezpečuje její administrativní zázemí a koordinaci GS1 Czech Republic.

Kateřina Teplá
Koordinátor projektů
tepla@gs1cz.org

Vydáno: 26. 7. 2011 15:35
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: GS1 Czech Republic (ověřený zdroj [?])
GS1 je nejvýznamnější organizací zabývající se tvorbou globálních standardů identifikace a jejich implementací s cílem zvýšit efektivitu a transparentnost logistických a dodavatelsko-odběratelských řetězců na globální, ale zároveň také mezioborové úrovni. GS1 Czech Republic je jediným autorizovaným pracovištěm v České republice, kde je možno se zaregistrovat do systému GS1. Systém GS1 je ucelený soubor mezinárodně platných standardů pro automatickou identifikaci a přenos informací o identifikovaných položkách, službách, objektech nebo subjektech. Jde o systém, který je v současné době nejrozšířenějším standardem v rámci globálního logistického řetězce na světě.