Citrix zveřejnil finanční výsledky za druhé čtvrtletí 2009 | Tiskovky.info

Citrix zveřejnil finanční výsledky za druhé čtvrtletí 2009

FORT LAUDERDALE, Florida, USA, 27. července 2009 – Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS) zveřejnil finanční výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2009, které skončilo 30. června 2009. Ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2009 dosáhl Citrix výnosů 393 mil. USD (druhé čtvrtletí fiskálního roku 2008: 392 mil. USD).

Výsledky podle metodiky GAAP
Čistý zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2009 činí 43 mil. USD, tj. 0,23 USD zředěného zisku na akcii, v porovnání s čistým ziskem 35 mil. USD, tj. 0,18 USD zředěného zisku na akcii, za druhé čtvrtletí 2008. Uvedené výsledky dle metodiky GAAP zahrnují náklady na restrukturalizaci ve výši cca 2 mil. USD.
Výsledky neodpovídající metodice GAAP
Čistý zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2009 (neodpovídající metodice GAAP) činil 72 mil. USD, tj. 0,39 USD zředěného zisku na akcii, v porovnání s čistým ziskem 71 mil. USD, tj. 0,38 USD zředěného zisku na akcii, za srovnatelné období předchozího roku. Čistý zisk, který není vypočten podle metodiky GAAP, nezahrnuje vlivy odpisů nehmotných aktiv spojených primárně s podnikovými kombinacemi, výdaje na odměny související s akciemi a daňové dopady, které s těmito položkami souvisí. Čistý zisk za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2009 (neodpovídající metodice GAAP) kromě toho nezahrnuje výdaje ve spojení s programem restrukturalizace realizovaným v lednu 2009 a daňové dopady v souvislosti s těmito účetními položkami.
„Naše výsledky dosažené za druhé čtvrtletí mne těší,“ uvedl Mark Templeton, prezident a výkonný ředitel firmy Citrix. „Stále čelíme náročnému ekonomickému prostředí, zejména na trzích v regionu EMEA, nicméně naši zákazníci stále více vnímají IT jako službu on-demand, což potvrzuje správnost naší strategie na poli virtualizace desktopů, datových center příští generace a koncepce SaaS.“

O společnosti Citrix Systems, Inc.
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) je předním dodavatelem technologií
pro virtualizaci, počítačové sítě a poskytování softwaru jako služby pro více než
230 000 organizací na celém světě. Jeho rodiny produktů Citrix Delivery Center, Citrix Cloud Center (C3) a Citrix Online Services radikálně zjednodušují používání počítačů milionům uživatelů, kterým poskytují aplikace jako službu na vyžádání v libovolném místě a na libovolném zařízení. Mezi zákazníky Citrixu patří největší světové internetové společnosti, 99 % společností z žebříčku Fortune Global 500 a stovky tisíc malých a středních podniků z celého světa. Citrix udržuje partnerské vztahy s více než 10 000 společnostmi ve více než 100 zemích. Společnost Citrix byla založena v roce 1989 a v roce 2008 dosáhla příjmu 1,6 miliardy dolarů.

Pro investory Citrixu
Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která jsou učiněna „v dobré víře“ v souladu s ustanoveními podle části 27A amerického zákona o cenných papírech (Securities Act) z roku 1933 a části 21E amerického zákona o burze cenných papírů (Securities Exchance Act) z roku 1934. Prognostické předpoklady v této zprávě nejsou zárukou budoucího vývoje. Tato prohlášení zahrnují řadu faktorů, které by mohly způsobit značnou odlišnost skutečných výsledků, včetně rizik spojených s produkty, jejich vývojem, integrací a distribucí, poptávkou po produktech a zajištěním výroby, přijetím nových produktů u uživatelů, ekonomickými a konkurenčními faktory, klíčovými strategickými vztahy Citrixu, akvizičními a příslušnými integračními riziky a také dalšími riziky uvedenými v dokumentech společnosti, které jsou předkládány komisi pro regulaci amerického finančního trhu SEC (Securities and Exchange Commission). Citrix nepřebírá žádné závazky ohledně aktualizace jakýchkoli informací o očekávaném vývoji, obsažených v této tiskové zprávě nebo týkajících se zde zveřejněných prohlášení.
Plánování a vývoj jakýchkoli popisovaných vlastností a funkcí produktů a načasování jejich uvedení na trh zůstává výlučně v naší kompetenci a může být bez upozornění nebo konzultace změněno. Poskytované informace jsou pouze orientační a nejsou závazkem, slibem ani zákonnou povinností dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkci a nemělo by se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu, ani by neměly být začleňovány do žádného kontraktu.

© Copyright 2009 Citrix Systems, Inc. Všechna práva vyhrazena. Citrix®, Citrix Presentation Server™, Citrix Access Gateway™, Citrix WANScaler™, NetScaler®, Xen®, Citrix XenDesktop™, Citrix XenServer™, Citrix EdgeSight™, SpeedScreen™ a SmoothRoaming™ jsou obchodními značkami nebo registrovanými ochrannými známkami společnosti Citrix Systems, Inc. v USA a dalších zemích. Všechny ostatní ochranné známky a názvy obchodních značek jsou majetkem příslušných vlastníků.

Zuzana Záhorová
Key Account Manager
zuzana.zahorova@pram.cz

Vydáno: 28. 7. 2009 9:12
Kategorie: Finance | Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s. r. o. (ověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí více než sedmileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.