Česká firma vyrábí špičkové termokamery, vláda jich přesto 500 koupila v Číně | Tiskovky.info

Česká firma vyrábí špičkové termokamery, vláda jich přesto 500 koupila v Číně

Praha – Dva absolventi ČVUT Praha vymysleli unikátní termokameru na odhalování potenciálně nemocných koronavirem u cestujících na letištích, v hromadné dopravě i třeba v nemocnicích. Opakovaně nabízeli svůj přístroj a výrobní kapacity české vládě, ministr Vojtěch ale aktuálně ohlásil nákup 500 přístrojů v Číně. Rozhodnutí silně kritizují lidovci, kteří se ptají, jak tento krok odpovídá slibu vlády podporovat české firmy.

„Firma Workswell dvou českých absolventů ČVUT získala za svou termokameru špičkové kvality už světové renomé. Je skutečně tristní, když jim zrovna česká vláda řekne, že o jejich výrobky vůbec nemá zájem a raději jich nakoupí hned 500 opět někde v Číně,“ kritizuje aktuální rozhodnutí ministerstva zdravotnictví europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který už před 2 týdny vládním představitelům přístroj ke screeningu horečnatých projevů infekčních onemocnění doporučoval – bohužel bez úspěchu.

„Rozhodnutí pana Vojtěcha jednoduše považuji za nehoráznou urážku českého inovativního průmyslu a důkaz toho, že sliby podporovat české firmy a dodavatele byly jen další účelovou lží!“ nebere si servítky Zdechovský.

Více o termokameře Workswell Medical:

Tweet ministra Vojtěcha s reakcí TZ:

Tweet Tomáše Zdechovského po neúspěšném jednání s vládními představiteli z 22. 3.:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156

Vydáno: 31. 3. 2020 23:19
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).