Asociace jazykových škol a agentur ČR oslavila čtyři roky své existence a zvolila nové prezidium | Tiskovky.info

Asociace jazykových škol a agentur ČR (dále AJŠA) v červnu slaví 4 roky své existence a vstupuje do pátého. Za tuto dobu se vyprofilovala jako dobrovolné sdružení jazykových škol a jazykových agentur České republiky.

Posláním AJŠA ČR je zdokonalovat jazykové vzdělávání v regionech České republiky, rozvíjet činnost a profesní prestiž svých členů, podporovat jejich spolupráci a networking, zastupovat a hájit jejich hospodářské a další oprávněné zájmy. Cílem AJŠA je mj. spolupracovat s národními i mezinárodními profesními asociacemi, akademickými a vzdělávacími subjekty a dalšími ziskovými i neziskovými organizacemi v otázce rozvoje jazykového podnikání.

V současné době má AJŠA 25 řádných členů – jazykových škol a 1 přidruženého člena. Členové AJŠA svou působností pokrývají celé území České republiky.

AJŠA pořádá 2x do roka setkání všech svých členů, na kterém jsou řešeny aktuální otázky týkající se jazykového vzdělávání, ekonomické a právní situace v ČR, členové se účastní školení a odborných seminářů a probíhá jejich networking. Další setkání je plánováno na říjen 2009 v Hradci Králové.

1. června 2009 zahájilo svou činnost nové prezidum AJŠA, které se skládá z prezidentky Karly Bauerové a čtyř viceprezidentů: Stanislava Káry, Petra Paska, Michala Ivasienka a Alice Vondráčkové. Úkolem nového prezidia je především intenzivnější komunikace se širokou veřejností a další vzdělávání svých členů.
---------------------------------------
Asociace jazykových škol a agentur České republiky
Hroznová 28, 370 01 České Budějovice, www.ajsa.cz

stanislav.kaspar@slune.cz

Vydáno: 1. 7. 2009 11:45
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Slůně - svět jazyků, s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Jazyková škola a překladatelská agentura Slůně - svět jazyků vznikla v roce 1998 v Ostravě. V průběhu deseti let společnost založila nové pobočky v Brně, Praze a Plzni a stala se členem Asociace jazykových škol a agentur ČR a Asociace českých překladatelských agentur. Nabízí jazykovou výuku pro firmy i veřejnost, jazykové audity, jazykovou literaturu, překlady a tlumočení.