Internetový marketing na vzestupu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Internetový marketing na vzestupu


Praha 20. září 2011 – Světová jednička v oboru internetového marketingu WSI vstoupila na český trh. Pozice internetového marketingu celosvětově posiluje. Pro letošek se v Česku očekává překročení investic do tohoto oboru ve výši 10 mld. Kč.

Jak z celé řady průzkumů vyplývá, nejsou ředitelé firem 100% přesvědčeni o účinnosti tradičních marketingových kampaní. Ke svým marketingovým oddělením sice přistupují jako k líhni kreativních nápadů, vadí jim však těžko prokazatelná měřitelnost vynaložených prostředků. Tato skutečnost pak vede k hledání nových cest a zefektivňování kampaní, také například pomocí internetového marketingu.

Jiří Drbohlav, partner společnosti ViBAs, s.r.o., která vlastní licenci WSI pro Českou a Slovenskou republiku, vysvětluje: „O internetovém marketingu se hovoří jako o oboru budoucnosti, nicméně již nyní představuje jeden z nejdynamičtěji se rozvíjejících segmentů trhu. Jedná se o formu marketingu, která využívá pro dosažení marketingových cílů internet a příbuzné digitální technologie.”

Jednoznačnou výhodu internetového marketingu Drbohlav spatřuje v lepším zacílení a přesné měřitelnosti výsledků. Z toho důvodu stále častěji firmy přesouvají do této oblasti více investic právě na úkor tradičních forem marketingu. Například v USA přesáhl podíl investic vložených do internetového marketingu 50 % veškerých prostředků. V České republice se již několik let pohybuje průměrný meziroční nárůst celkových investic kolem 25 %. V roce 2010 firmy na území ČR investovaly 7,8 mld. Kč, čímž se internetový marketing posunul v žebříčku na 3. místo hned za televizní reklamu a reklamu v novinách a časopisech. Pro tento rok Jiří Drbohlav předpokládá, že bude překročena hranice 10 mld. Kč a že pozice internetového marketingu opět posílí zejména na úkor tiskovin.

V portfoliu WSI figuruje tisíce firem po celém světě, na jejichž internetovém marketingu se společnost podílí. „Internetový marketing přizpůsobujeme individuálním potřebám klientů a vytváříme jej na míru každé společnosti,” míní Jiří Drbohlav. V praxi to pak vypadá tak, že cílem konkrétního navrhnutého řešení je zvyšování výkonnosti kampaní s co nejrychlejší návratností vložených investic. Jak Drbohlav ujišťuje, v okamžiku, kdy není dosažen stanovený cíl, klient za poskytnuté služby neplatí.

WSI svůj obchodní model postavila na franšízingu a pro český a slovenský trh chce získat alespoň 30 konzultantů – franšízantů. Po čtyřech měsících vstupu společnosti na český trh již nyní působí v jejích řadách čtyři marketingoví konzultanti.








Kontakt:

Jana Heřmánková
PR specialista
jhermankova@profitsystem.cz
www.profitsystem.cz
7731 651 49


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 20. 9. 2011 10:39
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: PROFIT system franchise services s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Společnost PROFIT system franchise services s.r.o. je mezinárodní konzultační společnost, která se zabývá komplexím poradenstvím v oblasti franchisingu. Společnost již zpracovala přes 130 franchisových konceptů pro různé obory, včetně bankovních. Jako jediná konzultační společnost ve svém oboru v České republice poskytuje rovněž podporu v oblasti public relations, komunikace s médii a mediálního školení. Společnost také vyhledává vhodné kandidáty pro prodej franchisových licencí a je členem skupiny Profit system s mateřskou centrálou v Polsku a pobočkou na Ukrajině. Další informace jsou k dispozici na: www.profitsystem.cz.

Společnost PROFIT system franchise services s.r.o. provozuje odborný portál www.franchisingINFO.cz, který je jediným specializovaným portálem na franchising v ČR. Denně přináší články o podnikání pod cizí značkou, vyhledává franchisanty a nabízí zajímavé podnikatelské příležitosti. Portál je zdrojem informací i pro Slovenskou republiku, která zatím takto zaměřeným informačním portálem nedisponuje.

Společnost PROFIT system franchise services s.r.o. je řádným členem České asociace franchisingu.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.