Motorové pily STIHL MS 231 a STIHL MS 251 Spojení lehkosti a výkonu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Motorové pily STIHL MS 231 a STIHL MS 251 Spojení lehkosti a výkonu


Firma Andreas STIHL, největší výrobce motorových pil na světě a producent oblíbené zemědělské a zahradní techniky, uvádí na trh nové motorové pily STIHL MS 231 a STIHL MS 251. Jedná se o skutečně lehké, ale zároveň výkonné motorové pily pro náročnější i příležitostnou práci se dřevem a stromovými porosty. Vynikají svou snadnou ovladatelností, nízkou úrovní vibrací a díky unikátnímu systému vzduchové filtrace tyto stroje avizují více než dvojnásobnou životnost filtru ve srovnání s předchozími modely.

Samozřejmostí je moderní motor s 2-MIX technologií, jejímž výsledkem je výrazně nižší spotřeba paliva (až o 20 % ve srovnání s konvenčním dvoudobým motorem STIHL), optimální průběh krouticího momentu od nízkých otáček (což je výhodné při odvětvovacích pracích) a nižší zátěž životního prostředí díky redukci výplachových ztrát obsahujících palivo (ve srovnání s konvenčními dvoudobými motory STIHL až o 50 %).

Velkou výhodu přináší jedinečný systém filtrace vzduchu se vstupním oddělováním nečistot, který nasávaný vzduch uvede do rotačního pohybu, a tím se větší a těžší částečky odstředí a jsou vyneseny proudem vzduchu ven ze stroje. Předčištěný vzduch je pak veden vnitřkem skrze kanál vstupního oddělování nečistot ke vzduchovému filtru a všechny další následující filtrační prvky jsou tím odlehčeny. To zajišťuje více než dvojnásobnou životnost filtru ve srovnání s předchozím modelem. V nabídce je filtr ze slisovaných textilních vláken pro běžné podmínky a speciální filtr HD2 určený do extrémně prašných podmínek, suchého mrazu a drobného sněžení.

Mikroprocesorem řízené zapalování s přestavovaným bodem zážehu je zárukou startování bez zpětných rázů, klidného volnoběhu, dobré akcelerace, optimálního výkonu a točivého momentu. Tato technologie startování společně s nízkou hmotností a novým systémem odpružení rukojetí usnadňuje práci s motorovými pilami STIHL MS 231 a STIHL MS 251, které tak vynikají obslužným komfortem. Navíc se obsluhují bez problémů díky snadnému bočnímu přístupu k napínání řetězu a jednodílnému krytu motoru se třemi šroubovacími uzávěry, který umožňuje rychlý přístup k válci, zapalovací svíčce, vzduchovému filtru a karburátoru.

Modely STIHL MS 231 a STIHL MS 251 se vyznačují:

• Moderním motorem
Motor 2-MIX vyniká nízkou emisí spalin a splňuje předpis pro spaliny EU II, redukce spalin ve srovnání s konvenčními dvoudobými motory STIHL až o 50 %.
• Nižší spotřebou paliva
Spotřeba paliva je v závislosti na druhu použití nižší až o 20 % ve srovnání s konvenčním dvoudobým motorem STIHL.
• Systémem vzduchové filtrace
Vzduchová filtrace se vstupním oddělováním nečistot pro více než dvojnásobnou životnost filtru ve srovnání s předchozím modelem.
• Snadnou údržbou a servisem
Díky jednodílnému, rychle demontovatelnému krytu motoru.
• Velmi dobrým chováním při vedení stroje
Disponuje dostatečnou tuhostí, nízkou úrovní vibrací.
• Vysokým obslužným komfortem, snadnou obsluhou a manipulací.

STIHL MS 231
Cena (vč. DPH) 10.690,- Kč
Zdvihový objem (cm3) 40,6
Výkon (kW) (podle ISO 7293) 2,0
Točivý moment (Nm) 2,3
Hmotnost (kg) 4,9
Hmotnost na jednotku výkonu (kg/kW) 2,4
Vibrace – přední rukojeť (m/s2) 3,5
zadní rukojeť (m/s2) 3,5
Obsah palivové nádržky (cm3) 390
Obsah nádržky adhezního oleje (cm3) 200

STIHL MS 251
Cena (vč. DPH) 12.490,- Kč
Zdvihový objem (cm3) 45,6
Výkon (kW) (podle ISO 7293) 2,2
Točivý moment (Nm) 2,5
Hmotnost (kg) 4,9
Hmotnost na jednotku výkonu (kg/kW) 2,2
Vibrace – přední rukojeť (m/s2) 3,9
zadní rukojeť (m/s2) 3,9
Obsah palivové nádržky (cm3) 390
Obsah nádržky adhezního oleje (cm3) 200


Výrobky STIHL nehledejte v hobbymarketech, ale pouze u autorizovaných prodejců STIHL a VIKING s kvalitním poradenstvím a servisem. Autorizovaný prodejce garantuje svými odbornými znalostmi to, že každý uživatel dostane takové nářadí, které je pro něj a jeho účel optimální. Prodejce předá stroj připravený k provozu a informuje vás o správné a bezpečné obsluze, případně poradí s nákupem dalších pomůcek, příslušenství a ochranných prostředků. Podrobné informace o produktech STIHL najdete na www.stihl.cz, kontakt na nejbližšího autorizovaného prodejce i na bezplatné infolince 800 555 226.

TZ a fotografie najdete na www.maxmediapr.cz/press-centrum.







Kontakt:

Krystof Sabacky
Managing Director
krystof@maxmediapr.cz
www.maxmediapr.cz
272 911 403


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 19. 8. 2011 8:34
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: maXmedia (GSMA group) (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
maXmedia nabízí tým profesionálu a poskytuje komplexní sluzby v oblasti public relations. Je součástí GSMA group, do které ještě patří agentura GSMA a WTF Entertainment. Díky tomu dokáze nabidnout podstatne vice nez jen bezchybne PR.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.