Němci nechápou, proč česká vláda nechává občany ve štychu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Němci nechápou, proč česká vláda nechává občany ve štychu


Praha, Cheb, Německo - Řada významných německých médií dnes píše o ostudě české vlády, která nechává občany z Karlovarského kraje bez rychlé pomoci. Předně nemocnice v Chebu se totiž potýká s enormně velkým počtem vážně nemocných koronavirem. Česká vláda však vytrvale odmítá pomoc Německa, které je ochotné s krizovou situací pomoci a některé covidové pacienty převzít. Němci si také všímají petice lidí proti vládnímu postupu.

"Už začátkem ledna jsme jako lidovci vyzvali premiéra a ministra zdravotnictví Blatného, aby se okamžitě a se vší vážností začali zabývat kritickou situací předně v Karlovarském kraji, kde zdravotnická pomoc kolabuje. Vysmál se nám a do Chebu jen poslali na lékaře kontrolu,“ komentuje situaci europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), kterého tento přístup rozčílil.

V postupu vlády nevidí žádnou logiku ani občané Karlovarska, kteří začali podepisovat petici s výzvou na otevření hranic sanitkám, protože konkrétně chebský okres je geograficky ze tří stran obklopen Německem a převoz pacientů za hranice by tak znamenal rychlou naději na pomoc. Petici už podepsalo bezmála 3500 občanů.

„Pan premiér by měl spolknout hrdost a Německo o pomoc okamžitě požádat. Konečně by tak skutečně přijmul zodpovědnost, o níž tak rád mluví ve svých nedělních hlášeních. Ostuda v Německu není dobrou vizitkou, hlavně tu ale jde o životy lidí!“ shrnuje Zdechovský.




Více informací:

https://zdechovsky.eu/aktuality/podle-lidovcu-musi-ceska-republika-v-souvislosti-s-prudkym-narustem-covidovych-pacientu-pozadat-o-pomoc-sousedni-staty

https://www.petice.com/vyzva_ministru_zdravotnictvi_r_otevete_hranice_sanitkam

Zpráva se objevila např. i na známé RTL či v deníku WELT a v dalších médiích:

https://www.rtl.de/cms/menschen-in-tschechien-flehen-oeffnet-die-grenze-nach-deutschland-fuer-krankenwagen-4696416.html

https://www.welt.de/regionales/sachsen/article225489007/Tschechische-Petition-fordert-Corona-Hilferuf-an-Deutschland.html

https://www.frankenpost.de/inhalt.tschechien-tschechische-petition-fordert-corona-hilferuf-an-deutschland.f261266e-dd0b-435f-a13d-9f8e0871eff4.html







Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 2. 2021 11:30
Kategorie: Zdraví a zdravotnictví
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.