Zdechovský chce pomoci Petrofu s odmítnutou zakázkou do Číny | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Zdechovský chce pomoci Petrofu s odmítnutou zakázkou do Číny


Hradec Králové – Královéhradecké firmě Petrof, která nyní čelí odmítnutí pětimilionové zakázky na klavíry a pianina ze strany Číny, se rozhodl pomoci europoslanec a hradecký patriot Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Už proto kontaktoval velvyslance z demokratických zemí včetně Taiwanu, zda by měli o stornovanou zakázku zájem. Reakce jsou velmi pozitivní.

„Jsem přesvědčený, že odmítnutí zakázky na špičkové klavíry celosvětově známé firmy Petrof je ze strany Číny jen politická hra, kdy se na nás tamní komunistický režim snaží dělat z různých stran bu bu bu. Jsem proto připraven využít všech svých kontaktů mezi velvyslanci evropských a dalších zemí, abychom české výrobky udali na evropském či dalším trhu,“ říká europoslanec Tomáš Zdechovský, který nechce podléhat panice a raději už dělá maximum, aby se žádná tuzemská firma nedostala do ekonomických problémů.

„Konkrétně u Petrofa už jsem ve spojení s taiwanským a dalšími velvyslanci, jestli by zakázku přebrali. Jejich reakce jsou velmi pozitivní, ve světě si totiž cesty předsedy Senátu Miloše Vystrčila obrovsky váží,“ doplňuje Zdechovský, který se přidal k dopisu více než 70 světových politiků podporujících Taiwan. Sám už osobně v minulosti jako člen delegací EU pro Čínu, Japonsko a jižní Asii Taiwan také navštívil.

„Jsem přesvědčen, že vše brzy skončí a čínská hra nebude mít dlouhého trvání. Stačí zůstat jednotní a spojit své síly,“ zůstává optimistický Zdechovský.



Více informací:

https://www.zdechovsky.eu/aktuality/taiwan-ocenil-vstricne-gesto-lidovcu-kteri-mu-podekovali-za-pomoc-behem-koronavirove-krize
https://focustaiwan.tw/politics/201809180015 - Zdechovský navštívil Taiwan v roce 2018.
https://eurozpravy.cz/domaci/politika/zadna-panika-pokusim-se-aby-stornovanou-zakazku-klaviru-koupil-tchaj-wan-rika-pro-ez-zdechovsky.e0930fb2/









Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 1

Vydáno: 6. 9. 2020 11:43
Kategorie: Finance
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.