Distanční vzdělávání má v Hradci zelenou, k dalšímu rozvoji budou potřeba finance | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Distanční vzdělávání má v Hradci zelenou, k dalšímu rozvoji budou potřeba finance


Hradec Králové – Nedávné krizové období prověřilo připravenost nejenom žáků a studentů, ale zejména jejich učitelů. Tzv. distanční vzdělávání, tedy výuka na dálku, kdy je žák v domácím prostředí, bylo po dlouhou dobu nutností. Pro školy i univerzity to ale představuje i nemalé finanční výzvy, kdy jednou z možností získání podpory je využití evropských peněz. Téma se proto stalo předmětem setkání zástupců vedení Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové s poslancem Evropského parlamentu Tomášem Zdechovským.

„Kdo jiný, než Pedagogická fakulta by měl připravovat učitele na tento druh výuky,“ říká František Vaníček, děkan Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. “Při diskusi o distančním vzdělávání je vždy třeba mít na paměti všechny aspekty, nejenom hardwarovou a softwarovou vybavenost, ale také hledisko didaktiky a psychologie. Stranou nemohou zůstat ani aspekty sociologie či metodiky výuky,“ doplňuje Vaníček.

Na hradecké univerzitě má distanční vzdělávání zelenou, pokud se má ale i nadále rozvíjet, mohou se objevit limity v podobě nedostatečného financování. Vaníček proto společně s proděkanem fakulty Jindřichem Vedlichem požádal o setkání europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL).

Zdechovský podá interpelaci k větší finanční podpoře

„Se zájmem jsem si vyslechl oba pány a rozhodl jsem se na toto téma interpelovat v Evropském parlamentu. Vím, že finančních zdrojů na tuto oblast je hodně, bude však nutné je vhodně nasměrovat a načasovat. Velmi proto vítám, že se Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové touto problematikou intenzivně zabývá a je připravena pomoci,” říká Tomáš Zdechovský.

„Jsme rádi, že je nám pan europoslanec nakloněn při financování této aktivity, kterou potřebují pedagogové na všech stupních škol,” uzavírá proděkan fakulty Jindřich Vedlich.










Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 25. 6. 2020 21:25
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.