Europoslanec pomohl už více než 50 řidičům kamionů | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Europoslanec pomohl už více než 50 řidičům kamionů


STÁHNOUT snížená pokuta - řidič Jindřichův Hradec.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Praha – I přes četná varování v médiích stále přibývá řidičů kamionů, kterým Britové udělí vysoké pokuty za údajné pašování migrantů. Předně řidiči z malých dopravných firem i firmy samotné pak neví, jak situaci řešit, a jestli existuje naděje na snížení. Obracejí se proto i na europoslance Tomáše Zdechovského, který tak už více než 50 řidičům pomohl s vyjednáním splátkových kalendářů či přímo snížením pokut.

„Někdy se podaří domluvit jen splátkový kalendář, jindy drobné snížení, ale třeba minulý týden se nám opět povedlo vyjednat redukci pokuty o více než 92 % z 4 200 na 350 liber, tedy ze zhruba 125 000 na 10 000 Kč,“ popisuje europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který řidičům dlouhodobě pomáhá. Každý týden se jich na něj obrátí několik.

„S mým týmem řidičům vysvětlujeme celý proces odvolání, pomáháme s překlady, argumentací, někdy i posíláme přímluvu, pokud řidiči splnili všechna předepsaná bezpečnostní doporučení, a přesto jim byla udělena pokuta od 600 do 2 000 liber za jednoho běžence, který se do vozu násilně vloupal,“ vysvětluje dále Zdechovský.

Mezi zmiňovaná opatření patří mít řádně vyplněné kontrolní listy, vůz mít zabezpečený zámkem, lankem i plombou, komunikovat s dispečerem apod. Firmy musí i posílat potvrzení o zajištění adekvátních školení. Vše se dá dohledat přes stránky ministerstva zahraničí, nikoliv na stránkách ministerstva dopravy, kde je řidiči hledají nejčastěji.

Snaha o systémovou změnu

Kromě pomoci konkrétním řidičům a firmám se Zdechovský snaží i o systémovou změnu v přístupu britských a francouzských úřadů k řešení migrace. Opakovaně situaci diskutuje s velvyslanci, europolem a poslal i podklady o případech českým vládním představitelům. Vše řeší také na půdě EU.

„V aktuální interpelaci Komise uznala, že řidiči skutečně nemají lehkou situaci. Připomněla akční plán EU proti pašování migrantů, kde je počítáno s různými podpůrnými opatřeními. Celkově mě ale jejich odpověď neuspokojila a budu proto dál hledat cesty, jak situaci řešit,“ uzavírá Zdechovský.


Interpelace ke Komisi i s odpovědí dostupná zde:
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2019-002930_CS.html

Více informací k případům řidičů:
http://zdechovsky.eu/novinky/pokuty-za-pasovani-migrantu-mohou-prijit-i-po-sesti-letech


Souhrnné doporučení pro české dopravní firmy a řidiče při cestách do Británie:
https://www.mzv.cz/london/cz/konzularni_a_vizove_informace/uzitecne_informace_pro_ceske_obcany_v_uk/uzitecne_informace_pro_ceske_dopravce.html

Návody a check-listy v českém jazyce, jak předejít udělení pokuty:
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/365318/How_to_avoid_a_Penalty_-_Czech_14.pdf
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/365333/Civil_Penalty_code_of_practice_-_Czech.pdf
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/365252/Vehicle_security_checklist_-_Czech.pdf

Akreditace dopravců u Ministerstva vnitra UK:
https://www.gov.uk/government/publications/civil-penalty-accreditation-scheme/civil-penalty-accreditation-scheme












Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 11. 2. 2020 8:05
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.