Nový komisař pro rozpočet musí jít po únicích z fondů EU | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Nový komisař pro rozpočet musí jít po únicích z fondů EU


Brusel - Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) byl dnes hlavním mluvčím poslaneckého klubu ELS pro otázky rozpočtové kontroly během slyšení s komisařem Johannesem Hahnem, který bude mít v nové Komisi na starost rozpočet a administrativu.

“Komisaře Hahna jsem vyzval, aby se zaměřil na podvody s unijními financemi. Bude to totiž právě on, kdo navrhne kolik peněz a zaměstnanců bude v nadcházejících letech určeno na vyšetření zneužívání fondů EU v členských státech, střetů zájmů jejich příjemců a na vymáhání těchto finančních ztrát,“ uvádí Tomáš Zdechovský, který je koordinátorem ELS ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT), kde slyšení proběhlo.

Slyšení kandidátů na komisaře ve výborech Evropského parlamentu je testem jejich připravenosti na novou roli. Johannes Hahn je jedním z nejdéle sloužících komisařů. Jeho schopnosti zvládnout roli komisaře pro rozpočet proto dnes nebyly otázkou diskuse.

„Johannes Hahn má za sebou už desetiletou zkušenost komisaře. Věřím proto, že správa a ochrana unijního rozpočtu se dostává do schopných rukou. Mou rolí bude ho upozorňovat na zjištěné finanční úniky a kličky, které příjemci unijních fondů vymyslí. Spoléháme na jeho podporu v tomto ohledu i v České republice,“ dodává Zdechovský.







Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 3. 10. 2019 18:10
Kategorie: Finance
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2019 podruhé zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Je místopředsedou výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), koordinátorem Evropské lidové strany ve výboru pro rozpočtovou kulturu (CONT), a dále působí ještě ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.