V Budějovicích se bude diskutovat o zbraňové legislativě EU | Tiskovky.info

V Budějovicích se bude diskutovat o zbraňové legislativě EU

České Budějovice – Ve čtvrtek 24. ledna se v kulturním klubu Horká vana v Českých Budějovicích uskuteční debata o EU, možnostech její reformy, a také o evropské zbraňové legislativě, údajně chystaném plošném zákazu olověných broků a dalších tématech dle přání návštěvníků. Moderované diskuze se zúčastní europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), předseda Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva Jan Skalický, který se významně podílel na vzniku českého zbraňového zákona, a také charismatický student historie, operní zpěvák a moderátor František Talíř, který je nejmladším kandidátem KDU-ČSL v blížících se volbách do Evropského parlamentu.

„Zbraňovou legislativu, migraci a boj proti terorismu aktivně řeším ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), na debatu k tématu se proto velice těším. Je totiž pravda, že v této oblasti udělala EU mnoho chyb, o to víc je ale nutné mluvit s lidmi a ptát se jich na názor, jak to udělat, abychom měli lepší EU,“ říká Zdechovský, který je z 5. nejpracovitějším europoslancem mezi 751 kolegy a mj. zabránil automatickému přijetí návrhu DUBLIN IV o změně azylového systému. Patřil také k nejhlasitějším kritikům evropské směrnice o zbraních.

Více informací:
- http://zdechovsky.eu/novinky/navrh-smernice-o-zbranich-nereguluje-vzduchovky-ani-paintballove-zbrane
- http://zdechovsky.eu/novinky/udajny-zakaz-olova-v-brocich-a-zavazich-je-hoax
(aktuální kauza)
- https://eu2019.programydovoleb.cz/ctyri-otazky-pro-europoslance/tomas-zdechovsky
(zhodnocení práce)
- https://eurozpravy.cz/domaci/politika/194975-vlada-opravuje-paskvil-evropske-unie-rika-predseda-asociace-vyrobcu-zbrani/
- Stránky Františka Talíře: https://www.facebook.com/Talíř-do-Bruselu

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156

Vydáno: 23. 1. 2019 10:49
Kategorie: Společnost a životní styl
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočet (BUDG) a je vice-koordinátorem za EPP ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT).