Santa Klaus – první vánoční protestsong láme rekordy | Tiskovky.info

Santa Klaus – první vánoční protestsong láme rekordy

STÁHNOUT 46480614_2146708602060496_5893647126793027584_o.jpg (maximální velikost 0,5 MB)

Praha, Kutná Hora - Lepší start pro svůj vánoční protestsong si kutnohorší Vesper snad ani nemohli přát. Sarkasticky laděnou píseň s animovaným videoklipem za první týden viděly desetitisíce lidí na sociálních sítích a dostala se do rotací několika internetových rádií. Jako poděkování za toto nečekaně milé přijetí organizuje kapela dobročinnou kampaň, jejíž výnos věnuje na pomoc lidem s onkologickým onemocněním.

Píseň Santa Klaus, která se vymezuje vůči komercializaci vánočních svátků, natočili pánové z kapely Vesper jako reakci na mainstreamové vánoční písně populárních kapel. Lehce infantilní obrazovou složkou dotvořili celkovou náladu dílka způsobem téměř naivním. Nicméně již druý den po uvedení si píseň jako svou letošní hymnu zvolila organizace Zachraňte Ježíška a umístila ji na svou FB stránku. Od té chvíle začala sledovanost songu stoupat po tisícovkách.

„Mnoho lidí nám napsalo, že se jedná o jednoznačný hit letošních vánoc. Moc si toho vážíme!“ uvádí Milan Jahodář, autor písně. Kapela neváhala a rozjela výrobu propagačních předmětů s motivy odkazujícími na text a grafické pojetí singlu. „Protože si myslím, že každá pozitivní emoce má potenciál přetavit se v pozitivní skutek, udělali jsme placky, které pomáhají lidem s rakovinou.“ doplňuje Pavel Ladra, klávesista a zpěvák Vesperu.

A jak to funguje? Zájemci od kapely dostanou dva butony v sadě a 40% z platby kapela pošle Nadačnímu fondu Pink Bubble, jehož cílem je podpora onkologicky nemocných náctiletých a mladých dospělých po celé České republice v průběhu léčby, v době rekonvalescence a při následném návratu do života. Zbylých 60% slouží alespoň k částečnému pokrytí výrobních a distribučních nákladů. Více informací naleznete na oficiálním profilu kapely Vesper a na stránce iniciativy Zachraňte Ježíška.

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156

Vydáno: 26. 11. 2018 20:56
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočet (BUDG) a je vice-koordinátorem za EPP ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT).