Nejlepší obranou proti “fake news” je kritické myšlení | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Nejlepší obranou proti “fake news” je kritické myšlení


Štrasburk – Nejlepší obranou proti fake news (falešným zprávám) je místo složité legislativy naučit lidi kritickému myšlení. Vyplynulo to z diskuse experta na politický marketing a propagandu z Fakulty sociálních studií Masarykovy university Miloše Gregora a českých europoslanců.

"V souvislosti s dezinformacemi, hoaxy, a dalším mediálním balastem se často zmiňují různě nebezpečné manipulace, se kterými se můžeme setkat. Řeč tak nebyla o tom, jaké zájmy může Rusko sledovat v prostoru Evropské unie, ale podívali jsme se blíže na nejčastější manipulativní techniky a třeba i na to, jak nebezpečné mohou být některé senzace chtivé titulky, které naši schopnost rozeznat dezinformaci ovlivňují daleko více, než neschopnost ověřit si zdroj informace,” vysvětluje europoslanec Tomáš Zdechovský, který diskusi českých europoslanců s Milošem Gregorem uspořádal.

“Hlavním poselstvím bylo, že se musíme umět lépe prezentovat a věci vysvětlovat. Cestou boje proti různým fake news nejsou represe, ale spíše prevence. Musíme posilovat mediální gramotnost a kritické myšlení,“ doplňuje Zdechovský, podle kterého nejlépe pomůže osvěta a vzdělaná společnost, která je schopná fake news vyvrátit sama.



Další podrobnosti a fotky např. zde: https://www.facebook.com/milos.gregor/posts/10215914092955699








Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 17

Vydáno: 15. 6. 2018 12:14
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočet (BUDG) a je vice-koordinátorem za EPP ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT).
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.