Kraj Vysočina bude řešit situaci ohledně čistoty vody v Želivce | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Kraj Vysočina bude řešit situaci ohledně čistoty vody v Želivce


STÁHNOUT Želivka 1.png (maximální velikost 0,5 MB)

Jihlava - Kraj Vysočina ve spolupráci se státním podnikem Povodí Vltavy pořádá v pondělí 23. ledna 2017 odborný seminář věnovaný problematice hospodaření s vodou zaměřený na vodárenskou nádrž Švihov na řece Želivce. Očekává se diskuse odborníků z oblasti zemědělství, ochrany vod a životního prostředí.

Konferenci zahájí hejtman Vysočiny Jiří Běhounek společně s Petrem Kubalou, generálním ředitelem Povodí Vltavy, pod který spadá i Želivka. Dále vystoupí zástupci z ministerstva zemědělství, ministerstva životního prostředí, Agrární komory ČR či Zemědělského svazu ČR a Kraje Vysočina. Jednat se bude například o skutečném stavu kvality vody v nádrži a povodí, aktuálním stavu omezení u ochranného pásma kolem nádrže, plošných zdrojích znečištění ve vztahu k zemědělskému hospodaření v okolí a také o dalších možnostech využití území v povodí.

„Mám velkou radost, že se dalšího jednání ohledně kvality vody v okolí Želivky ujal Kraj Vysočina a snahy starostů se tak posunou zase o kousek dál. Dalším krokem budou jednání s Prahou, která by měla mít největší zájem na zachování čisté vody v Želivce, zatím ale stále jeví jen minimální zájem,“ říká europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který se tématu intenzivně téměř tři roky věnuje.



Při zájmu o účast na semináři prosím do 20. 1. 2017 kontaktujte Renatu Krupičkovou, e-mail krupickova.r@kr-vysocina.cz










Kontakt:

Jitka Fialová
tisková mluvčí, PR manažer
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 1

Vydáno: 19. 1. 2017 13:56
Kategorie: Životní prostředí
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.