Podnikatele na Broumovsku trápí omezení na hraničních přechodech | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Podnikatele na Broumovsku trápí omezení na hraničních přechodech


Broumov – V sobotu 25. června jednal europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) v Broumově s podnikateli, které velmi trápí omezující opatření na hraničních přechodech po celé linii polských hranic, a také zvýšená zvýšená drobná kriminalita.

„Místní firmy musí každoročně žádat o výjimky, aby mohly jejich nákladní auta využít hraniční přechod. Tato administrativní zátěž jim ztěžuje podnikání a dokonce je ohrožuje. Firmy totiž uzavírají přeshraniční smlouvy na několik let a ty obsahují také sankce za nedodržené dodání na druhé straně,“ popsal stav na Broumovsku Zdechovský. Chce se obrátit na premiéra Sobotku a také na ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, aby se pokusili s Polskem dohodnout na dlouhodobém řešení, které by podpořilo jistotu místních podnikatelů a další investice do závodů.

Podnikatelé nechtějí žít v nejistotě

Zprůchodnění přechodů pro nákladní dopravu pomůže rozvoji regionu a také ulehčí přetíženým dopravním cestám. Podle Zdechovského dojde také k posílení příhraniční ekonomické spolupráce a naplnění myšlenky volného pohybu zboží, což je myšlenka, na které Evropská unie stojí.

„Jsme rádi, že nám poslanec Zdechovský pomůže v našem apelu na ministra a premiéra. Ukázali jsme mu přímo v místě problém, se kterým se potýkáme. Oceňuji, že si na nás o víkendu, kdy by mohl být s rodinou, udělal čas a osobně přijel. Věříme, že jeho apel bude slyšet,“ shrnul Jan Školník, předseda podnikatelského klubu Broumovska.

Na Broumovsku se jedná o přechody Otovice-Tlumaczow a Meziměstí (Starostín) – Golinsk, kde je třicet metrů před hranicí omezená tonáž na 6 tun. Stejné to je i z polské strany. K průjezdu je zapotřebí získání výjimky, která obnáší náročné jednání s Policií, Správou a údržbou silnic a dalšími orgány. Podnikatelé si také postěžovali na situaci v oblasti bezpečnosti. Nejvíce je trápí drobná kriminalita lidí ze sociálně vyloučených lokalit.








Kontakt:

Jitka Fialová
mediální poradce
fialova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420777022156
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 27. 6. 2016 22:44
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.