Zástupci Evropy a Asie se shodli na systematické eliminaci terorismu | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Zástupci Evropy a Asie se shodli na systematické eliminaci terorismu


Brusel/Ulánbátar - Zástupci Evropy a Asie, kteří se ve středu 13. a ve čtvrtek 14. dubna sešli během konference 9. parlamentního partnerství Asie-Evropa (ASEP9), se společně shodli na tom, že Evropa a Asie musí nastavit strategickou spolupráci při potírání terorismu. Konference, jež se konala v mongolském hlavním městě Úlánbátaru, se zúčastnil jako zástupce Evropského parlamentu také český europoslance Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). „Dnes jsme tu vedli skutečně klíčovou diskuzi o posílení partnerství mezi státy Evropy a Asie v zásadních otázkách o budoucnosti našich dvou kontinentů, jako je problematika terorismu, ekonomického rozvoje a klimatických změn."

Budování eurasijské koalice proti terorismu
Státy Evropy a Asie, včetně největších aktérů Ruska a Číny, se shodly na nutnosti vytvořit velkou koalici pro boj s terorismem. „Oba kontinenty jsou zásadně ovlivněny rostoucím fenoménem terorismu, který má negativní dopady na bezpečnostní, politickou a ekonomickou sféru. Dohodli jsme se na potřebě silného strategického partnerství, které povede k systematické eliminaci teroristických organizací a jejich buněk a přispěje ke snížení teroristických útoků," prohlásil Zdechovský.

Udržitelná zaměstnanost
Zástupci Evropy a Asie se zároveň dohodli na větší politické a ekonomické spolupráci, především v oblasti zaměstnanosti. "Chceme vytvářet nová pracovní místa, která budou v souladu s nově budovanou strategií soustředěnou na udržitelný rozvoj. To považujeme za budoucnost v oblasti trhu práce," dodal Zdechovský. V závěru konference Evropa deklarovala svou připravenost hostit desátou řadu konference na své půdě v červnu 2018.

Bezvízová povinnost by pomohla v rozvoji českého podnikání v Asii
Zdechovský společně s velvyslankyní Ivanou Grollovou řešili v mongolském parlamentu možnost zrušení víz pro Čechy. V současné době platí bezvízová povinnost pro české turisty a ty, kteří cestují pracovně, a to pouze na 30 dnů. „V Mongolsku působí desítky českých firem a potenciál je zde mnohem větší. Zrušení vízové povinnosti by pro Českou republiku znamenalo významný krok v rozvoji podnikání v Asii,“ uzavřel Zdechovský.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
mediální poradce
fruhwirtova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420 737 103 866
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 23. 4. 2016 8:54
Kategorie: Zahraniční
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.