Starostové a europoslanec tvrdě kritizují ministerstvo dopravy za laxnost | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Starostové a europoslanec tvrdě kritizují ministerstvo dopravy za laxnost


Jevíčko – Vedení města Jevíčko a starostové z mikroregionu Moravskotřebovska-Jevíčska se dnes shodli s europoslancem Tomášem Zdechovským na společné výzvě ministrovi dopravy Danu Ťokovi k okamžité dostavbě páteřní silnice D 35 a D 43. Podle starosty Dušana Pávka je situace v regionu kritická a vláda by se jí měla okamžitě zabývat. Ke kritice se přidali i místní firmy a podnikatelé.

„Stát jen roky slibuje a výsledkem je nezájem investorů o region a odliv lidí za prací do jiných koutů republiky. Dnes je dopravní obslužnost regionu v krizovém stavu. Jsou zde časté tragické dopravní nehody, v zimě je zde složitá sjízdnost a tím se také prodlužují dojezdy záchranářů,“ okomentoval po dnešním jednání se starosty a podnikateli z regionu europoslanec Zdechovský a slíbil, že bude intervenovat u ministra dopravy.

Stávající situace je kritická
„Stávající situace na silnici 43 mezi Svitavami a Brnem je jednou z nejnebezpečnějších v České republice. Situaci by výrazně zlepšila dostavba původně plánované tzv. Hitlerovi dálnice,“ upozornil starosta Jevíčka Dušan Pávek. V rámci Pardubického kraje by urychlení přípravy i realizace stavby mělo pomoci rozvoji kraje a posílení jeho regionálních vazeb. „Velmi si vážíme spolupráce a pomoci europoslance Zdechovského. Pociťujeme vylidňování regionu, stává se z nás periferie,“ dodal starosta.
Na kritický stav bylo ministerstvo upozorněno před 10 lety a naposledy memorandem měst ležící na R 35, a to v listopadu 2015. Nyní chce europoslanec Zdechovský apelovat ještě silněji na českou vládu a Ředitelství silnic a dálnic.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
mediální poradce
fruhwirtova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420 737 103 866
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 9. 2. 2016 15:48
Kategorie: Doprava
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.