Zdechovský má silnou podporu na místopředsedu KDU-ČSL také z Pardubic | Tiskovky.info

Zdechovský má silnou podporu na místopředsedu KDU-ČSL také z Pardubic

Pardubice/Litomyšl - V sobotu 16. května se v litomyšlském Lidovém domě konala krajská konference KDU-ČSL Pardubického kraje, na níž padla dvě důležitá rozhodnutí. Krajským předsedou strany byl zvolený náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek a europoslanec Tomáš Zdechovský získal krajskou nominaci na post místopředsedy.

„Těší mě podpora právě z Pardubického kraje, který považuji tak trochu za svůj, protože leží nedaleko mého a mám zde i spoustu lidí, s nimiž se dobře znám a měl jsem s nimi už v minulosti možnost spolupracovat a pomáhali mi i během kampaně,“ říká europoslanec a dodává: „Vítám také zvolení Romana Línka, kterému velmi gratuluji ke zvolení. Těším se na další společnou práci s ním a věřím, že pod jeho vedením bude mít strana opět dobrý výsledek v nadcházejících krajských volbách.“
„S Tomášem Zdechovským je vynikající spolupráce. Je velmi pracovitý a pomáhá Pardubickému kraji. Dovedu si ho představit jako místopředsedu KDU-ČSL, proto jsem velmi rád za jeho nominaci,“ okomentoval Roman Línek.

Příští víkend budou lidovci volit nové vedení
Nové vedení KDU-ČSL se bude volit na volebním sjezdu strany, který se koná ve dnech 23. a 24. května ve Zlíně. O post místopředsedy se vedle Tomáše Zdechovského uchází i Marian Jurečka, Zuzana Roithová, Jan Bartošek, Jaroslav Klaška, Jiří Mihola a Miroslav Rovenský. Tomáš Zdechovský získal vedle Pardubického kraje podporu ještě ze Znojma, Hradce Králové, Havlíčkova Brod, Ústí nad Orlicí a krajské konference Libereckého kraje.

Eva Fruhwirtová
mediální poradce
fruhwirtova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu

Vydáno: 17. 5. 2015 17:17
Kategorie: Politika
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.