Zdechovský: Lidovci chtějí odškodnit oběti majetkem vrahů a teroristů | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Zdechovský: Lidovci chtějí odškodnit oběti majetkem vrahů a teroristů


Brusel/Praha – Evropští lidovci chtějí důraznější postup proti lidem páchající trestnou činnost nebo teroristické útoky. Proto se lidovečtí europoslanci Tomáš Zdechovský (ČR) a Teresa JIMÉNEZ-BECERRIL Barrio (Španělsko) rozhodli v Evropském parlamentu připravit rezoluci, která by posílal práva obětí trestných činů s možností odškodnit je z majetku vrahů a teroristů.

„Zabavení a prodej majetku teroristů nebo těch, kteří se na teroristických útocích podílí, může mít zcela zásadní preventivní význam. Při kriminálním činu nejde jen o samotné oběti, protože tragické události se dotýkají i jejich blízkých,“ vysvětluje hlavní důvody pro přípravu nové rezoluce europoslanec Tomáš Zdechovský.

V budoucnu by měl být větší důraz na oběti a nikoliv na zločince
Podle Zdechovského nesmí zůstat jen u slov, ale je třeba přikročit ke konkrétním opatřením, kterými by bylo možné obětem pomoci: „Ztráty na lidských životech lze nahradit těžko. Považuji ale za nutné dosáhnout alespoň částečné nápravy. Následky svých činů by měli odčinit sami zločinci. Oběti terorismu by měly být odškodňovány z majetku pachatelů, který by jim byl pro tento účel zabaven.“

Středa 11. března patří obětem teroristických útoků
Evropský den památky obětem terorismu je věnovaný nejen obětem teroristických útoků, ale i jejich blízkým. Datum 11. března odkazuje na teroristické bombové útoky v španělském Madridu v roce 2004, které si vyžádaly 191 obětí.
Europoslanec Tomáš Zdechovský několik let spolupracuje s Bílým kruhem bezpečí a již delší dobu upozorňuje na význam práv obětí. Svůj rozhodný postoj vyjádřil už 22. února v Den oběti trestných činů. Zdůrazňuje přitom, že zapomínat by se nemělo ani na oběti terorismu, jejichž den si v Evropě připomínáme 11. března.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
mediální poradce
fruhwirtova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420 737 103 866
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 10. 3. 2015 18:46
Kategorie: Zahraniční
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.