Kardinál Dominik Duka navštíví Evropský parlament | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Kardinál Dominik Duka navštíví Evropský parlament


Brusel – Kardinál Dominik Duka navštíví na pozvání europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) 23. - 25. ledna Evropský parlament a setká se s českými a slovenskými krajany.

V pátek 23. ledna navštíví kardinál Dominik Duka Evropský parlament. Po prohlídce se zúčastní s velvyslancem České republiky v Belgii Jaroslavem Kurfürstem a velvyslancem České republiky při Evropské unii Martinem Povejšilem setkání při společném pracovním obědě organizovaném poslancem Zdechovským. Od 18.00 ho pak čeká beseda s českými a slovenskými krajany v Pražském domě. Zúčastní se jí zejména pracovníci evropských institucí, ale také další Češi a Slováci žijící v Belgii.
V neděli 25. ledna v 9.30 bude kardinál Duka v bruselské bazilice Sacré-Coeur sloužit pro české a slovenské krajany mši svatou. Po mši svaté bude prostor pro osobní setkání s kardinálem.
Slovenská katolická misie působí v Bruselu od roku 2005. Současným správcem je otec Jaroslav Hanzlík. Čeští a slovenští věřící se každou neděli scházejí v „česko-slovenském“ kostele Sacré-Coeur, který se nachází blízko hlavní budovy Evropské komise a také nedaleko budovy Evropského parlamentu. Vedle pastorační práce vyvíjí misie také aktivitu v oblasti kulturních a společenských potřeb.



Informace pro média:
Na vyžádání můžeme poskytnout fotografie z návštěvy kardinála Dominika Duky v Bruselu.








Kontakt:

Eva Fruhwirtová
mediální poradce
fruhwirtova@zdechovsky.eu
www.zdechovsky.eu
+420 737 103 866
+32 (0) 2 28 37


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 22. 1. 2015 13:35
Kategorie: Zahraniční
Název zdroje: Tomáš Zdechovský, europoslanec (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Tomáš Zdechovský byl v roce 2014 zvolen za KDU-ČSL do Evropského parlamentu. Působí ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE), ve výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) a v delegaci pro vztahy s Čínskou lidovou republikou.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.