Nejlepší mladí chemici změří své síly v Pardubicích | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Nejlepší mladí chemici změří své síly v Pardubicích


Největší oborová soutěž svého druhu vstoupila do druhé poloviny. V prvním kole se soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika zúčastnilo 67 škol z Pardubického, Královéhradeckého a Středočeského kraje. Celkem bylo testováno 1530 žáků osmých a devátých tříd základních škol. V tuto chvíli již známe 38 postupujících do druhého kola.

Druhé kolo testovací části proběhne 31. ledna v prostorách Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích. Finalisty nejprve čeká další test z teoretických znalostí, po němž bude následovat zkouška praktických dovedností v laboratoři. Odborná komise zhodnotí výsledky dosažené v obou částech soutěže a rozhodne o celkovém vítězi. I letos do druhého kola postoupilo nejvíce žáků ze ZŠ Npor. Eliáše v Pardubicích, která se stává již tradiční líhní chemických talentů. „Nebylo pro nás překvapením, že soutěž opanovali žáci ze základní školy Npor. Eliáše. Tam se chemie těší velké pozornosti a výsledky pana učitele Císaře jsou skutečně vynikající. Potěšily nás ale i některé menší školy jako např. Trhová Kamenice nebo Cerekvice nad Loučnou, které sice nemají k výuce chemie zrovna ideální podmínky, přesto se ale dokázaly probojovat mezi ty nejlepší,“ říká Ing. Alena Volejníková ze SPŠCH, která je autorkou testů a odbornou garantkou soutěže.
O den dříve se do Pardubic rozjedou i zástupci a učitelé 12 škol, které se letos účastnily projektové části. Úkolem třídních kolektivů bylo od listopadu do konce ledna vytvořit projekt na téma „Potraviny a chemie“. 30. ledna budou vysláni 2 žáci z každé soutěžící školy, aby na půdě SPŠCH prezentovali a obhajovali svůj projekt. Pro autory nejlepších zpracování jsou připraveny hodnotné ceny.
Ani učitelé letos nepřijdou zkrátka. Součástí soutěže je totiž i vyhlášení kategorie Nejlepší učitel chemie roku. Titul krále pedagogů získá ten chemikář, jehož žáci dosáhnou v testové části nejvyššího bodového průměru.
Výsledky všech tří soutěžních kategorií se dozvíme na slavnostním vyhlášení dne 9. února 2012 v ABC Klubu Na Olšinkách.
Soutěž „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ pořádá Střední průmyslová škola chemická v Pardubicích pod záštitou ing. Jany Pernicové, členky Rady Pardubického kraje.
Generálními partnery soutěže jsou Synthesia, a.s., Lučební závody Draslovka a.s. Kolín, ČSOB Pojišťovna, Univerzita Pardubice a BAYER s.r.o.
Marketingovým partnerem akce je Czech marketing s.r.o.
Soutěž dále podpořily: Svaz chemického průmyslu ČR, Výzkumný ústav organických syntéz a.s., EXPLOSIA, a.s., Paramo a.s., Era od Poštovní spořitelny, Radka spol. s.r.o. Pardubice, Vodní zdroje Chrudim, spol. s r.o., Vitrum Praha s. r.o., Lonza Biotec s.r.o. a Alfredo catering.
Mediálními partnery akce jsou Deník a Český rozhlas Pardubice. Soutěž mediálně podporují také CHEMAGAZÍN, portál Chrudimka.cz a Life4us.cz.








Kontakt:

Čebišová Gabriela
jednatelka společnosti
cebisova@czech-marketing.com
www.czech-marketing.com
603851851
466 657 585


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 24. 1. 2012 1:28
Kategorie: Studium a vzdělání
Název zdroje: Czech marketing s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Eventová a reklamní agentura
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.