Město Lanškroun na veletrhu Regiontour 2012 | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


Město Lanškroun na veletrhu Regiontour 2012


Na veletrhu cestovního ruchu Regiontour a GO Brno 2012 sice Pardubický kraj a destinační společnost turistického regionu Východní Čechy nenajdete, zato město Lanškroun se na něm prezentovat bude. Dokonce při světové premiéře bezpečné přepravy dětí na kole, lanškrounského výrobku, cyklokočárku DANDY JOY v rámci specializované expozice „cyklistické vesničky“.

Veletrh cestovního ruchu Regiontour a GO Brno začíná pro odborníky ve čtvrtek dne 12. ledna 2012, pro veřejnost v pátek 13. ledna 2012 a potrvá do neděle 15. ledna 2012. Město Lanškroun se zde představí hned dvakrát.
V rámci turistické oblasti Orlické hory a Podorlicko, kam město Lanškroun a spádový mikroregion náleží, a také na stánku lanškrounské společnosti vyrábějící úplnou novinku, cyklokočárek DANDY JOY, údajně nejbezpečnější variantu přepravy dětí na kole. Cyklokočárek s řiditelnými zadními kolečky a dvěma bubnovými brzdami je možné připojit do přední vidlice ke každému běžnému jízdnímu kolu namísto předního kola.
Čestmír Vala, manažer Cyklo Klubu Kučera v press kitu k zahájení veletrhů uvedl: Cílem projektu Cykloturistika v regionech ČR, kterou na letošním veletrhu Regiontour organizuje zájmové sdružení Cyklo Klub Kučera Znojmo ve spolupráci s Veletrhy Brno a.s. je poskytnout zájemcům o cykloturistiku informace o zajímavých možnostech jednotlivých regionů na jednom místě. Prezentací chceme oslovit jak odborníky ze státní správy a samosprávy, tak laickou veřejnost. V prostoru vedle pódia v pavilonu P se otevře “cyklistická vesnička“ s přehlídkou klasických kol a elektrokol, oblečení, navigací GPS i cyklistických doplňků. Samozřejmě nebudou chybět ani cestovní kanceláře s nabídkou cyklistických zájezdů a výletů a přehled nejzajímavějších tuzemských cyklotras. Světovou premiérou bude prezentace nového a bezpečného způsobu přepravy dětí na kole prostřednictvím “cyklokočárku“. Představí se také národní projekt Cyklisté vítáni nebo nový internetový portál www.ceskojede.cz.“
Město Lanškroun se představí i na dalších výstavách a veletrzích cestovního ruchu. V Praze na Holiday World, v Jablonci nad Nisou, v Ostravě i na veletrhu infotour a cykloturistika v Hradci Králové. Zde se představí vždy v rámci své turistické oblasti Orlické hory a Podorlicko z poloviny náležející pod turistický region Východní Čechy.








Kontakt:

Drahomíra Lišková
Referentka kanceláře starosty a tajemníka
drahomira.liskova@mulanskroun.cz
www.lanskroun.eu
465 385 226


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 13. 1. 2012 8:46
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: Město Lanškroun (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Územně samosprávní celek
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.