ZLATÁ NEDĚLE V ZÁMKU NAPAJEDLA BUDE VE ZNAMENÍ DIVADLA A POEZIE | Tiskovky.info

servis pro novináře


Přihlásit | Registrace
Vytisknout Vytisknout

Tisková zpráva


ZLATÁ NEDĚLE V ZÁMKU NAPAJEDLA BUDE VE ZNAMENÍ DIVADLA A POEZIE


Zlatou nedělí vyvrcholí advent v zámku v Napajedlech na Zlínsku. Návštěvníci se mohou těšit na místní Divadelní spolek Zdeňka Štěpánka, který zpříjemní prohlídky historických komnat netradičním programem. Kromě toho se mohou lidé podívat i do Galerie vína a obrazů, prohlédnout si dvě stálé výstavy nebo posedět v zámecké kavárně.

Divadelníci program návštěvníků zahrají každou celou hodinu od 13 do 16 hodin. „Lidé se mohou těšit na pásmo nazvané „Poezie Vánoc v Zemi České“. Celá prohlídka je tak příjemně vánočně laděna, v některých místnostech nechybí ani vánoční dekorace či bohatě prostřené stoly,“ řekla manažerka zámku Petra Psotková.

Zámek je otevřený denně kromě pondělí, od 10 do 18 hodin. Novinkou je Galerie vín a obrazů, která se otevřela minulou sobotu v zámeckém sklepě. Milovníci vína a umění si v ní mohou prohlédnout prodejní výstavu děl výtvarníka Bořivoje Pejchala. Každý obraz doplňuje ochutnávka vín Víta Dočkala, vinařství Nad sklepy z Bulhar. Během půlhodiny či hodiny návštěvníci sami degustují vína a přitom si vychutnají i umělecká díla. Výstava je přístupná denně kromě pondělí až do 31. března, vždy od 10 do 18 hodin. Vstupenky do galerie včetně konzumace lze zakoupit na 30 minut za 75 korun nebo na hodinu za 150 korun.

Adventní program v zámku začal již v neděli 27. listopadu. V průběhu tří neděl zámek navštívily stovky návštěvníků, největší návštěvnost zaznamenal vánoční jarmark. Letos se poprvé konal na nádvoří zámku i uvnitř v přízemí barokního sídla. Velký zájem byl také o domácí pečené dobroty, kterou jsou k mání v zámecké kavárně. Tam se kromě zámeckých specialit podává také vánoční punč, svařené víno, lahodná káva či čaj. Lidé si zde mohou zakoupit i speciality ze SunJardinu v Bílých Karpatech.

Na zámku si lze kromě prohlídky historických sálů užít i další výstavy. Denně, kromě pondělí, je otevřena výstava Afrika – legendy a mystéria…, dále pak expozice historických kočárků. V zámku můžete poznat také pohodu a komfort zámeckého ubytování. Pokoje pro ubytování jsou vybudovány ve druhém patře zámku, přesně v místech, kde v minulosti bývaly pokoje šlechty. V zámeckých apartmánech se snoubí historie se současností.

Informace o zámku a připravovaných programech jsou na www.zameknapajedla.cz.







Kontakt:

Petra Psotková
manažerka zámku
zameknapajedla@gmail.com
www.zameknapajedla.cz
733 643 144


Vstoupit do diskuse >> | Počet příspěvků: 0

Vydáno: 15. 12. 2011 13:37
Kategorie: Zábava
Název zdroje: Zámek Napajedla (ověřený zdroj [?])
Popis zdroje:
Zámek Napajedla, skvost barokní architektury, je místem, kde pocítíte jedinečnost nádherného prostředí a budete se cítit jako vytrženi z běžné reality světa. V zámku si prohlédnete historické prostory, můžete se ubytovat v zámeckých komnatách, ochutnat místní dobroty v zámecké kavárně, shlédnout výstavy, zahrát si golf nebo si zajít na kurzy vaření.
PR

Distribucezpráv

>>
Vytvoříme za vás tiskovou zprávu a distribujeme ji 2000 novinářům.
news

Jsemnovinář

Novinářům poskytujeme pouze kvalitní a ověřené informace.
 i 

Jsemnávštěvník

>>
Přečtěte si jedinečné zprávy z první ruky dříve než ostatní.