TOP 09 Vysočina | Tiskovky.info

TOP 09 Vysočina

Vydané tiskové zprávy

Ředitel Blažek se ohradil proti prohlášení ministra dopravy Dobeše

Praha – Ředitel vodních cest České republiky Jiří Blažek se dnes ostře ohradil proti zdůvodnění svého odvolání ministrem Pavlem Dobešem. Podle Blažka je takové zdůvodnění nedospělé a v rozporu s tím, co mu řekl do očí ministr Dobeš. Ředitel Blažek vidí za svým odvoláním především politické důvody, především pak jeho příslušnost k TOP 09. Tak mu to i prezentoval při jednání ministr Pavel Dobeš.

Jiří Blažek se ohrazuje proti urážkám krajské ČSSD

Jihlava – Jiří Blažek se důrazně ohrazuje proti napadání a urážkám krajské ČSSD, která na svém webu vyzývá předsedu TOP 09 na Vysočině, aby přestal zneužívat hospodaření kraje.

Jiří Blažek: Náměstek Novotný šíří zbytečnou paniku

Jihlava - V posledním čísle Novin kraje Vysočina uvedl náměstek hejtmana Vladimír Novotný nepravdivé a spekulativní informace týkající se novely rozpočtového určení daní. Podle předsedy TOP 09 na Vysočině Jiřího Blažka šíří náměstek negativní emoce a paniku, která je neopodstatněná.

Krajský sněm TOP 09 v kraji Vysočina zvolil svým předsedou Jiřího Blažka

V sobotu 17. září 2011 proběhl v jihlavské Pivovarské restauraci II. sněm TOP 09 v kraji Vysočina. Delegáti krajského sněmu zvolili svým předsedou ředitele ŘVC ČR Jiřího Blažka, který tak obhájil svoji dosavadní pozici v čele krajské organizace. Jejími místopředsedy byli zvoleni Ladislav Bárta, Miroslav Fuks a Luboš Rudišar. V předsednictvu krajské organizace dále usedli Jana Spekhorstová a Martin Sedlák.

Šéfem vodních cest se stal Jiří Blažek z Pelhřimova

Praha/Pelhřimov – Ministr dopravy Radek Šmerda jmenoval do čela Ředitelství vodních cest zkušeného manažera z Vysočiny Jiřího Blažka, který v konkurenci devíti uchazečů předložil ministerstvu nejlepší plán, jak vyvést firmu z krize. Ministr od nového šéfa očekává především bezodkladnou analýzu a nápravu pochybného hospodaření, které za sebou nechalo předchozí vedení.

TOP 09: Kraj musí na opravy silnic hledat jiného oslíka

Jihlava – Kraji na opravu poničených komunikací letos chybí 700 milionů korun. Ministerstvo dopravy, respektive Státní fond dopravní infrastruktury, je ve své pokladně pro Vysočinu také nemá. Klasické zdroje vyschly a tak je zapotřebí podle krajského předsedy TOP 09 Jiřího Blažka nesedět s rukama v klíně, hledat nové zdroje a odstranit netransparentnost a předraženost veřejných zakázek v této oblasti.

Střední školy bez žáků nepřežijí. Při optimalizaci dostanou šanci

Jihlava – Změny na středních školách jsou především s ohledem na demografický vývoj nevyhnutelné. Nic na tom podle krajského předsedy Jiřího Blažka nezmění ani stovky podpisů na peticích, které v posledních dnech ve velkém podepisují učitelé a studenti po celé Vysočině. Rušení nebo slučování středních škol se týká nejen víceletých gymnázií, ale i škol napříč celým oborovým spektrem.