Heluz | Tiskovky.info

Heluz

Vydané tiskové zprávy

Heluz se pochlubí na Slovensku

Dva své úspěšné produkty roku 2011 přiveze společnost HELUZ na bratislavský veletrh CONECO/RACIOENERGIA 2012.

Cihelnu Kryry koupila společnost HELUZ

Areál cihelny Kryry, kde již několik let neprobíhá výroba, koupil největší tuzemský výrobce cihelných produktů HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Zřizuje zde distribuční sklad pro svůj sortiment, plánuje další investice a najetí výroby. Společnost HELUZ zakoupila cihelnu od firmy Cihelny Kryry, a.s., během listopadu 2011.

Cihly zdraží, ale je možno ušetřit

Zatímco v posledních letech ceny stavebních materiálů nijak výrazně nerostly, čeká letos zájemce o stavbu domu nepříjemné zdražování. Kromě nárůstu DPH dojde díky zvýšení cen energií ke zdražení i samotného stavebního materiálu. Např. u cihelných produktů lze předpokládat zdražení až o 8 %.

HELUZ má zlatý roletový překlad

Nosný roletový a žaluziový překlad, jehož výrobcem je společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., získal Zlatou cenu České stavební akademie v soutěži Stavební výrobek – technologie roku.

Unikátní cihla s integrovanou izolací nahradí dodatečné zateplení

Každý, kdo plánuje stavět dům, vybírá stavební materiál tak, aby pokud možno ušetřil náklady a přitom postavil dům s nejlepšími tepelněizolačními vlastnostmi. Budoucí majitelé se často rozhodují, zda dům zateplí, nebo využijí materiál, který již není potřeba zateplovat. Toto dilema řeší zcela nový unikátní produkt – cihelné bloky HELUZ Family 50 2in1, které v sobě spojují ty nejlepší vlastnosti kvalitního zdicího materiálu a tepelné izolace.

Libochovická cihelna má nové brusy

Výrazné zvýšení kvality a rychlosti broušení cihelných bloků jsou výsledkem modernizace brusného zařízení v cihelně v severočeských Libochovicích. Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. přistoupila k tomuto kroku především kvůli zvýšené poptávce po broušených cihlách, díky níž vyvstala potřeba brousit v libochovické cihelně veškerou produkci ze dvou pecí.

Nepálená cihla se vrací v podobě Nature Energy

Nepálené cihly mají velmi dlouhou tradici, teprve v 19. století je díky významnému technologickému pokroku začaly vytlačovat cihly pálené. Nyní se však nepálená hliněná cihla opět vrací. S její průmyslovou výrobou začala letos v květnu česká společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. Ocení ji zejména milovníci ekologie a vyznavači přírodního stylu života a bydlení.

Každý komín musí zkontrolovat kominík, vyjde to na 300 korun

Dosud kominíci chodili jen vymetat, teď musí každý komín i zkontrolovat. Nová povinnost se dotkne rodinných domů a bytů včetně těch s plynovým kotlem či karmou, ale i chat a chalup.

Víte jak správně vyčistit a zkontrolovat komín?

Proč je důležité nezanedbávat pravidelné kontroly a čištění komínů? K jakým škodám může dojít a co Vám hrozí v případě nedodržení nařízení? K jakým změnám v oblasti legislativy došlo a jaké jsou Vaše povinnosti? To vše se dozvíte v následujícím článku.

OBLIBA BROUŠENÝCH CIHEL ROSTE

Z údajů českého výrobce vyplývá, že téměř každá druhá prodaná cihla je broušená. Více než dvojnásobně narostl v loňském roce prodej broušených cihelných bloků podle jejich největšího českého výrobce, společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Připravte si 300 korun. Od ledna bude každoroční kontrola komínu povinná

Podle nového předpisu o požární bezpečnosti musí od ledna každý komín připojený k funkčnímu kotli na vytápění alespoň jednou za rok zkontrolovat kominík. Týká se to rodinných a bytových domů, ale také chat a chalup. Lidé tak zaplatí za kontrolu navíc nejméně 300 korun.

Komíny HELUZ

Komínové systémy HELUZ jsou díky unikátním cihelným komínovým tvarovkám vhodné nejen pro cihlové domy, ale i pro stavby z jiných materiálů a rekonstrukce staveb. Tyto tvarovky zajišťují především vysoký tepelný odpor oproti běžným materiálům komínového pláště, čímž se výrazně snižují tepelné ztráty objektů komínovým tělesem.

Komíny HELUZ – kvalita a jednoduchost v jednom

Obsah samotnSpolečnost HELUZ, největší český výrobce cihlářského zboží, nabízí svým zákazníkům také komínové systémy pro všechny typy staveb i spotřebičů. Tyto systémy řeší výstavbu komínu komplexně a navíc díky použití unikátních broušených cihelných komínových tvarovek zajišťují oproti jiným materiálům vysoký tepelný odpor komínového pláště a rychlé, přesné a jednoduché zdění. Jejich kvalitu dokládá i fakt, že společnost získala osvědčení Institutu požární techniky a výzkumu bezpečnosti v Rakousku potvrzující maximální požární odolnost proti šíření ohně komínovým tělesem.