Ženy si zvykají na šroubovací uzávěry dříve jak muži | Tiskovky.info

Ženy si zvykají na šroubovací uzávěry dříve jak muži

Na pultech vinoték a vinařů se letos poprvé začínají ve větší míře objevovat láhve uzavřené šroubovacím uzávěrem. Zatímco například v sousedním Rakousku jde o běžný způsob uchovávání kvalitních vín, čeští spotřebitelé si na tento nový trend teprve zvykají. Vítají ho především ženy, které dosud bojovaly s vývrtkami a korkovými špunty.

„Po několika týdnech, kdy jsme začali dodávat kvalitní vína se šroubovacími uzávěry, jsme překvapivě zaznamenali pozitivní ohlasy především u žen. Ty si libují, že nemusí k otevírání láhve přivolávat další pomocníky,“ hodnotí situaci kolem nových uzávěrů jednatel Vinařství Zaječí Ivo Kaňovský. Češi totiž všeobecně nemají rádi, pokud se mění zaběhnuté pořádky.

Korek není vhodný uzávěr pro každé víno
Podle Kaňovského u spotřebitelů pořád panuje přežitý názor, že korek je samospasitel pro všechna vína. Ve skutečnosti se korek hodí pouze pro vína, která jsou určená k archivaci a dozrání. Spotřebním vínům určeným k rychlé spotřebě může korek naopak uškodit
„Šroubovací uzávěry se hodí skvěle pro mladá vína, která běžně konzumujeme. Tento způsob jako jediný dokáže udržet aroma, svěžest a kvalitu při krátkodobém skladování. V Zaječí takto letos uzavřeme každou pátou láhev,“ dodává Kaňovský. Uchovávání vín pod šroubem bude podle vinařů čím dál častějším jevem, který nemine ani vyhlášené vinařské společnosti. Vinařství Zaječí tento rok vyprodukuje 3 miliony láhví.

Tomáš Zdechovský
Jednatel
info@commservis.com

Vydáno: 30. 8. 2011 11:27
Kategorie: Ostatní
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.