Výtvarné práce dětí z dětských domovů okouzlí poslance | Tiskovky.info

Výtvarné práce dětí z dětských domovů okouzlí poslance

Praha – Slavnostní vernisáž výstavy uměleckých prací a fotografií dětí z dětských domovů, která nese název „Jedenáct let na cestě“, se koná v pondělí 14. dubna v 18.00 v prostorách galerie Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Nad výstavou převzal patronát místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Kasal, který by se měl společně s dalšími známými osobnostmi z řad politiků, odborné veřejnosti a umělců zahájení zúčastnit.

„Výstavní cyklus, který Letní dům organizuje od roku 2002 je potvrzením pro děti a mladé lidi z dětských domovů, že jejich trpělivá práce má svůj smysl. Prostřednictvím výstav se děti a mladí lidé stávají součástí kulturního a sociálního zázemí naší společnosti,“ uvedl k zahájení letošní výstavy organizátor Cyril Zákora ze sdružení Letní dům.
Cílem výstavy je kromě představení zajímavé práce dětí z dětských domovů také přiblížení mnohaleté odborné práce sdružení Letní dům. Vystavené obrazy dětí budou doplněné fotografiemi dokumentující zrod těchto obrazů a také vývoj samotných dětí. U vystavovaných prací najdete doprovodné texty s příběhy, které se zrodily v hlavách dětí a nebudou chybět popisy technik a odborných problémů vyvstávajících ze samotné praxe. Všechna díla vznikala při sociálně rehabilitačních pobytech sdružení Letní dům.
Děti z dětských domovů si v sobě nesou riziko psychické deprivace, které vede k obtížnému navazování trvalých vztahů a k neschopnosti začlenit se do společnosti. „Posláním Letního domu je umožnit dětem a mladým lidem nalézat a využívat zdroje vnitřní jistoty a vyrovnanosti k posílení pozitivního vztahu k sobě i k okolí,“ vysvětlil Cyril Zákora.
Občanské sdružení Letní dům již deset let pomáhá dětem z dětských domovů najít sebe samo a pozitivní vztah k životu. Programy Letního domu tak prošly stovky dětí, z nichž někteří jsou již otcové a maminky vychovávající v rodině úspěšně své potomky.

Tomáš Zdechovský
general manager
zdechovsky@commservis.com

Vydáno: 13. 4. 2008 19:49
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu strategií, image, výzkumy a analýzy.