Vysoká rychlost pro digitální domácnosti: D-Link uvádí směrovač s technologií SmartBeam™ | Tiskovky.info

Wireless N domácí směrovač DIR-645 s oceňovaným designem pro perfektní pokrytí Wi-Fi signálem bez mrtvých zón

Praha, 10. listopadu 2011 – D-Link, síťový expert na digitální domácnosti, uvádí Wireless N domácí směrovač DIR-645 – první spotřební zařízení, které využívá novou technologii pro šíření a příjem signálu - SmartBeam. Router válcovitého tvaru používá šest interních všesměrových antén pro zvýšení pokrytí Wi-Fi signálem. Zajišťuje tak silné a stabilní připojení k internetu i v místech, kde bylo dříve bezdrátové spojení nedosažitelné. Technologie SmartBeam navíc nabízí vyšší datovou propustnost na větší vzdálenosti. Tím umožňuje herním, filmovým a technologickým nadšencům nerušeně streamovat HD videa na jejich PC nebo herní konzolu a zároveň telefonovat přes internet, hrát on-line hry nebo stahovat velké soubory.

Hudbu, fotografie a filmy lze streamovat také přímo do přehrávače médií nebo do konzoly vybavené DLNA kompatibilním mediálním serverem. Tento inteligentní směrovač je také ideální pro prostředí kanceláří. Technologie SharePortTM Plus umožňuje snadné sdílení tiskáren nebo jiných USB zařízení pro více uživatelů. SmartBeam směrovač DIR-645 již získal dvě prestižní ceny – „iF product design award 2010“ a japonské ocenění „Good Design Award 2011“.

Žádné mrtvé zóny díky technologii SmartBeam™
Za sofistikovanou technologií SmartBeam™ v DIR-645 se skrývá šest vestavěných všesměrových antén. Tyto antény vytvářejí směrový Wi-Fi signál (jedná se o technologii „beamforming“), který je zaměřen na připojené koncové zařízení, například notebook nebo PC. Zároveň se neustále sleduje síla signálu. Inteligentní směrovač navíc díky technologii SmartBeam samostatně zjišťuje, kde se nacházejí uživatelé a zdroje rušení. V porovnání se standardními anténami umožňují tyto chytré antény stabilnější a méně rušené Wi-Fi připojení a hlavně mají mnohem větší dosah, například ve vícepodlažních domech, rozlehlých bytech i v budovách s betonovými zdmi. Uživatelé tak mohou umístit svoje zařízení mnohem dále od směrovače a mít stále kvalitní připojení k internetu, aniž by museli instalovat další zařízení pro přenos signálu.

Množství zábavy zvyšuje vestavěný mediální server s certifikací DLNA: internetové hovory, on-line hraní s rychlou odezvou, streamování HD videí nebo stahování velkých souborů nejsou s DIR-645 žádný problém. Další ze skvělých vlastností tohoto směrovače je technologie D-Link SharePort™ Plus, která umožňuje rychle začlenit do sítě další USB zařízení, jako jsou tiskárny a pevné disky, aby k nim měli přístup všichni oprávnění uživatelé. Tím lze také zajistit centrální zabezpečení dat bez dodatečného hardwaru. Díky všem těmto funkcím se DIR-645 perfektně hodí pro použití v sofistikovaných digitálních domácnostech a také v profesionálních domácích kancelářích.

Vysoká rychlost s kabely i bez kabelů
S technologií Wireless N mohou majitelé DIR-645 přenášet data bezdrátově rychlostí až 300 Mb/s. Na své si přijdou také uživatelé připojení přes kabel díky čtyřem vestavěným portům pro Gigabit LAN, které jsou zárukou vysoké rychlosti přenosu. Priorita přenosů je řízena funkcí QoS podle portu, aby byla zajištěna maximální kvalita jednotlivých služeb. Pokud jsou důležitější zařízení připojena k prvním portům, bude je SmartBeam směrovač upřednostňovat. Nastavení konfigurace QoS se automaticky přizpůsobuje připojeným zařízením.

Ekologický, bezpečný, snadno použitelný
D-Link DIR-645 je samozřejmě vybaven také ekologickou technologií D-Link GreenTM. Jeho používání je tedy mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Má nastavitelný časový rozvrh bezdrátového provozu (Wi-Fi Scheduler), který automaticky vypíná síť v době, kdy není zapotřebí. K další úspoře energie přispívá napájecí zdroj, který splňuje požadavky Energy StarTM.

Samotné Wi-Fi připojení se dá pohodlně nakonfigurovat díky podpoře funkce D-Link Wi-PnP. Stačí pouhé jedno kliknutí, aby se konfigurace směrovače uložila do připojené USB flash paměti. Když je pak tato paměť připojena k PC nebo notebooku, je možné nastavit Wi-Fi připojení automaticky jen stisknutím tlačítka. Podobně lze jedním stisknutím tlačítka WPS nastavit ochranu bezdrátové sítě proti neoprávněnému přístupu pomocí WPA/WPA 2 šifrování. Dále je možné nakonfigurovat samostatnou hostitelskou Wi-Fi síť, která umožní omezený přístup hostům s příslušným oprávněním.

Navíc je tento SmartBeam směrovač označen zlatým logem IPv6 Ready, což znamená, že DIR-645 podporuje nejen budoucí internetový standard IPv6, ale je také kompatibilní s IPv6 zařízeními jiných výrobců.

Dostupnost a cena
Wireless N domácí směrovač DIR-645 je stojí 2 145 Kč včetně DPH (€88 (včetně DPH).

Wireless N domácí směrovač DIR-645 s technologií SmartBeam™ –
přehled hlavních parametrů
• Nová technologie SmartBeam™ – cílený Wi-Fi signál pro dokonalé pokrytí celé digitální domácnosti
• Wireless N – bezdrátová LAN 802.11 n/g/b 300 Mb/s s anténou SmartBeam™
• Mediální server s certifikací DLNA (vestavěný) s funkcí streamování videa a hudby
• Funkce QoS s prioritním přidělováním šířky pásma podle portů pro nerušené VoIP telefonování a streamování videa
• Port USB 2.0 s technologií SharePort™ Plu – sdílení tiskáren nebo USB úložného zařízení mezi několika uživateli
• Připraven pro internetový standard IPv6
• Čtyři gigabitové porty pro rychlý přenos přes kabel
• Snadná správa zařízení díky funkci Setup Assistant pro Wi-Fi síť
• Ekologické funkce D-Link Green, časový rozvrh Wi-Fi Scheduler
• Rozměry 117 x 95 x 190 mm (d x š x v) a hmotnost 341,5 g

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

Stanislav Přibyl
Key Account Manager
stanislav.pribyl@pram.cz

Vydáno: 10. 11. 2011 16:54
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PRAM Consulting s.r.o. (NEověřený zdroj [?])
PRAM je agenturou s působením na českém a slovenském trhu, která nabízí téměř desetileté zkušenosti v oblasti PR, marketingu a podpory prodeje. Pomáhá obchodním partnerům nejen s prosazováním značky na trhu a s podporou prodeje jejich výrobků, ale také s mediální podporou a s organizováním akcí firemních, společenských či školení. Společnost PRAM se dále zabývá oblastí produkce, tisku, mediálního plánování, nákupu reklamy a výrobou reklamních předmětů.