Výroční ceny Akademie designu ČR / Ceny Czech Grand Design 2009 - Výstava Designéři roku 2009 | Tiskovky.info

Tisková zpráva, Praha 23. 2. 2010 - Výstava děl a objektů Designérů roku 2009 oceněných v čtvrtém ročníku Výročních cen Akademie designu ČR / Cen Czech Grand Design 2009 představí díla vybraných designérů, které v kategoriích Designér roku – Cena Ministerstva kultury ČR, Grafický designér roku, Módní designér roku a Fotograf roku nominovala Akademie designu České republiky.

Výstava, která se koná v koprodukci s Uměleckoprůmyslovým museem již čtvrtým rokem, seznamuje s tvorbou tvůrců umístěných na prvních šesti místech.

V kategorii Designér roku – Cena Ministerstva kultury ČR představí mezi dalšími studio HipposDesign nominované za vázy Foga a systémy 6, 6+1 a 3 (mminterier) pro mobiliář Národní technické knihovny v Praze nebo designérka Lucie Koldová s nominací za design stolu Treasury table a systému Cheeky boxes pro Process a křeslo Royal Treatment pro Vienna Design Week a René Šulc s návrhy stolní lampy Verso pro Lucis a houpacího křesla Swing pro mminterier. Nové směry v grafickém designu budou prezentovány v dílech šesti nejlepších grafických designérů a subjektů, mezi nimiž jsou zastoupeni například Petr Babák / Laboratoř s nominací za vizuální styl, informační systém a knihu pro Národní technickou knihovnu v Praze a za publikaci Projektil architekti 2002/2008, studio oficina s návrhem vizuálního stylu televize Prima COOL nebo grafik Štěpán Malovec nominovaný za grafickou úpravu knihy Artěl a vizuální styl výstavy Fresh v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze. Svou představu krásy zachycenou ve fotografii vystaví na obdiv například Ester Havlová, nominovaná za kolekci fotografií a knihu Fragmenty, fotografka Bára Prášilová představí kolekce fotografií Quiksilver Women, sérii pro magazín Esprit a fotografie pro knihu Křehký nebo Robert Vano, který je v druhém kole Cen Czech Grand Design za rok 2009 nominován za fotografie pro výstavu a knihu Platinum Collection a za sérii New Kid on the Block pro časopis Dolce Vita. Módní inspiraci budete moci načerpat ze šperků Evy Jiřičné navržených pro BeldaFactory, Jakub Polanka představí nominované kolekce Stardust, Re-evolution či limitovanou kolekci Simple a duo Chatty předvede svou kolekcí Dance, inspirovanou oděvem pro současný tanec.

Nově bude představen také vítěz kategorie Cena veřejnosti Czech Grand Design 2009, volený poprvé v historii veřejným hlasováním napříč kategoriemi Designér roku – Cena Ministerstva kultury ČR, Módní designér roku, Grafický designér roku a Fotograf roku pomocí sms nebo online na www.czechgranddesign.cz.

Výstava Designéři roku 2009 – Ceny Czech Grand Design
Uměleckoprůmyslové museum v Praze
ul. 17. listopadu 2, 110 00 Praha 1 (mapa zde)
www.upm.cz
otevírací doba: úterý 10—19, středa — neděle 10—18, pondělí zavřeno
Hlavním partnerem výročních cen je pro letošní ročník opět Česká spořitelna, podporující projekt Cen Czech Grand Design od jejich počátku. Vítěz kategorie Objev roku – Cena České spořitelny získá šek v hodnotě

Partnery projektu jsou dále společnosti Vitra koncept, PSJ, UPP.

Oficiální hotel: Hotel Jalta 4*DeLuxe.
Oficiální dodavatel osvětlení: WD Lux

Ceny Czech Grand Design podporují tyto instituce: Ministerstvo kultury České republiky, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Uměleckoprůmyslové museum v Praze, Národní divadlo.

Mediální podporu zajišťují: Architekt, Atrium, Český rozhlas, Dolce Vita*, ELLE DECOR, Era 21, euroAWK, Fashion TV, Font, H.O.M.i.E., Hospodářské noviny, Moderní Byt, proč ne?!, Radio 1, Reflex, Rezidence, www.designguide.cz, www.zena.cz.

Mediální partneři Uměleckoprůmyslového musea v Praze: Art+Antiques, www.Czechdesign.cz, Český rozhlas, Radio 1, The Prague Post, Umění a řemesla, www.designguide.cz, www.designmagazin.cz, www.pragueout.cz

Koproducentem záznamu je Česká televize.
Koproducentem výstavy Ceny Czech Grand Design 2009 je Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze.

O charakteru slavnostního večera, osobnostech předávajících ceny vítězům jednotlivých kategorií, jakož i o vlastní ceně, kterou dostanou vítězové nebo o architektuře výstavy Vás budeme informovat na tiskové konferenci ve čtvrtek 4. března 2010 od 11:00 hod.
V případě zájmu o účast nás, prosím, neváhejte pro další informace kontaktovat na Jana Rumlová, Profil Media, email: jana.rumlova@profilmedia.cz nebo GSM: 739 418 159.

Tiskové fotografie doprovázející výstavu Designéři roku 2009 naleznete volně ke stažení zde:
Designéři roku 2009 v UPM

(v případě, že nebudete po stisknutí CTRL+ kliknutí na aktivní odkaz přesměrování na stahování materiálu, prosím, zadejte do vyhledávače http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/45126/CGD09_foto_UPM_Designeri_roku_2009.zip_194.24MB.html)

Více o výročních Cenách Czech Grand Design 2009 naleznete na www.czechgranddesign.cz.

Jana Rumlová
PR manager
jana.rumlova@profilmedia.cz
+420739418159
+420267990546

Vydáno: 23. 2. 2010 14:30
Kategorie: Kultura
Název zdroje: Profil Media s.r.o. (ověřený zdroj [?])
Agentura Profil Media se od svého vzniku v roce 1998 věnuje kromě reklamní a PR činnosti pro vybraný okruh klientů především soustavnému vytváření prostoru pro uplatnění současných vizuálních trendů a jejich konfrontaci s mezinárodním prostředím. Od roku 2001 je producentem dnů designu v Praze Designblok.