Víte, jak rychle letí badmintonový péřák? Přijďte na 10. WITTE Cup | Tiskovky.info

Víte, jak rychle letí badmintonový péřák? Přijďte na 10. WITTE Cup

V sobotu 16.února 2008 se v Nejdku uskuteční jubilejní desátý ročník turnaje mladšího žactva v badmintonu. Vycházející hvězdy tohoto netradičního sportu, který se v Nejdku hraje již od poloviny šedesátých let, změří v rámci WITTE Cupu síly na třech kurtech v tělocvičně ZŠ náměstí v Nejdku. Desítka badmintonistů bude hájit domácí barvy proti hráčkám a hráčům z Karlových Varů, Plzně, Mostu, Teplic či Prahy. Turnajové klání začíná v sobotu od 9 hodin. Vyhlášení vítězů se předpokládá po 16 hodině.

„V roce 2007 nás zájem o WITTE Cup překvapil. Do Nejdku přijelo více než 50 dětí nejen z Karlovarského kraje, ale také ze sousedního Německa,“ říká Stanislav Newiak, manažer nejdeckého oddílu badmintonu TJ Jiskra Nejdek. „Badminton je olympijským sportem, ale Češi se musí mezi světovou špičku (Čína, Malajsie) probíjet. Snažíme se vychovat mladé hráčky a hráček. Po dvouletém základu zvládají nejen raketu, ale také péřový míček,“ doplňuje Newiak.

Hana Šlehubrová je nejen technik vývoje – kvalitář ve WITTE Automotive v Nejdku, ale také úspěšná hráčka badmintonu. Jako trenérka říká: „Dítě, které chce hrát musí mít chuť, postřeh a být pohybově nadané. Nejlepší je začít tak ve třetí a čtvrté třídě. V současnosti máme třicítku svěřenců.“

Společnost WITTE Automotive v Nejdku je partnerem turnaje již od jeho zrodu a malým badmintonistům poskytuje pravidelně věcné dárky.

Více informací na www.badm.xmaestro.cz.

Martina Poštová
martina.postova@witte-automotive.cz

Vydáno: 13. 2. 2008 10:16
Kategorie: Auto-moto
Název zdroje: WITTE Nejdek, spol. s r.o. (ověřený zdroj [?])
WITTE Automotive v Nejdku je předním českým výrobcem zamykacích systémů a klik pro automobilový průmysl.