Ústí investuje peníze do modernizace ulice prezidenta Masaryka | Tiskovky.info

Ústí investuje peníze do modernizace ulice prezidenta Masaryka

Ústí nad Orlicí – Město Ústí nad Orlicí se rozhodlo výrazně změnit střed svého města. U příležitosti výročí 165 let od narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka (1850-1937) zrekonstruuje v letošním a příštím roce důležitou ulici, která nese jeho jméno. Vše by se mělo stihnout do 7. března 2015, kdy si celá Česká republika připomene Masarykovo narození.

„První československý prezident se těšil v Ústí nad Orlicí obrovské úctě. Proto bychom rádi stihli rekonstrukci dokončit nejpozději příští rok, aby bylo na oslavy vše připravené,“ zdůraznil starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek. Ulice T. G. Masaryka by měla tak patřit k nejmodernějším ulicím ve městě.

„Z důvodu zvýšení bezpečnosti a komfortu občanů, žijících v této ulici, bude součástí rekonstrukce i kompletní výměna vedení plynu. Městská společnost Tepvos také zcela zrekonstruuje kanalizaci a vedení vody. Modernizací projde veřejné osvětlení, ulice bude vybavena moderním městským mobiliářem a vzniknou nová parkovací místa“ prozradil starosta Petr Hájek. Projekt rekonstrukce komunikace ulice T. G. Masaryka bude zahrnovat také demolici budovy bývalého zverimexu, která umožní důstojně vyřešit nástupní plochu před budovou gymnázia.

Město provádí důležité investice díky úsporám

Podle starosty města Petra Hájka město investici provede navzdory tomu, že stát posílá do městského rozpočtu čím dál méně peněz. Vedení města zvolené v roce 2010 navíc splácí ročně 10 milionů korun z celkového dluhu 128 mil, které současní představitelé města zdědili po předchozím vedení. Současné vedení chce provádět investice díky úspoře provozních nákladů a optimalizaci procesů na radnici.

Petr Hájek
starosta
hajek@muuo.cz

Vydáno: 6. 3. 2013 13:19
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: Agentura Commservis.com (ověřený zdroj [?])
Komunikační a public relations agentura specializující se manažerské vzdělávání, public relations, krizovou komunikaci a mediální obhajoby, politickou komunikaci, outdoor/teambuilding, tvorbu marketing strategií, image, výzkumy a analýzy. Jazykové kurzy pro firmy, instituce a manažery: angličtina, němčina, italština, francouzština, španělština ve třech úrovních pokročilosti.