Unibet: Schwarzenberg zůstane ve vládě i s Čunkem | Tiskovky.info

Unibet: Schwarzenberg zůstane ve vládě i s Čunkem

Jiří Čunek zřejmě míří zpět do vlády, Karla Schwarzenberga čeká těžké rozhodování. Vyhraje noblesní etika, nebo jej ministerští kolegové či audit přivedou k pragmatismu?

Podle bookmakerů sázkové kanceláře Unibet je pravděpodobnější setrvání Schwarzenberga ve vládních lavicích i po boku Jiřího Čunka. V sázce „zůstane Karel Schwarzenberg ve funkci ministra zahraničí i týden poté, co bude Jiří Čunek jmenován zpět do vlády?“ si u Unibetu můžete na Schwarzenbergovu spolupráci s Čunkem vsadit v kursu 1,7 – zatímco sázka na odchod pana knížete z vlády v případě Čunkova návratu vynese zhodnocení vkladu dvojnásobné.

„Je to pro nás trochu premiéra. Když se vypisuje fotbal nebo třeba volby, obvykle se lze držet minimálně statistiky postavené na minulých výsledcích. Na dohody a setrvání na vlastním názoru zatím bohužel v politice statistiky neexistují,“ komentuje Kenneth Pedersen, bookmaker speciálních sázek společnosti Unibet, proč sázkovka nasadila opatrný kurs v duelu skálopevného názoru proti diplomatickému politikaření.

Bookmakeři museli zvažovat například Schwarzenbergovo vyjádření z loňského prosince, kdy by podle ministra byl Čunkův návrat úspěšným pokusem vlády o sebevraždu stejně tak, jako jeho nekompromisně opakovaný požadavek, aby Čunek svoje finanční nesrovnalosti veřejně obhájil. Naproti tomu premiér Mirek Topolánek se nechal před týdnem slyšet, že se Čunek do vlády vrátí bezprostředně poté, co s šéfem diplomacie ukončí osobní spor. Prezident republiky navíc již vzkázal, že opětovný návrh na jmenování Čunka ministrem neodmítne.

Ministr Karel Schwarzenberg sklízí ovoce veřejné popularity, když podle průzkumu agentury STEM vyhrál stříbro v soutěži o nejoblíbenějšího politika. Řečí sázkařů: aby nezklamal morálně, musí Jiří Čunek prokázat svoji neposkvrněnost, nebo si Schwarzenberg přihraje vlastní gól.

* * *

Unibet (International) Ltd. je skandinávská online sázková kancelář, která nabízí sázky na internetu v českém jazyce (sportovní sázení, virtuální kasino, poker a hry). Společnost Unibet byla založena v roce 1997 a je členem skupiny Unibet Group Plc. Úspěch Unibet = maximální spokojenost zákazníků + vysoká kvalita služeb.

Zdeněk Fekar
konzultant
evox@evox.cz

Vydáno: 20. 3. 2008 9:19
Kategorie: Politika
Název zdroje: e.vox, spol. s r. o. (ověřený zdroj [?])
Poradenství v oblasti marketingové komunikace.