Tech Data dokončila akvizici distribuční divize společnosti Man and Machine | Tiskovky.info

Tech Data dokončila akvizici distribuční divize společnosti Man and Machine

Tech Data Distribution distributorem Autodesk v Rumunsku Praha, 4. 11. 2011 – Společnost Tech Data oznámila dokončení akvizice VAD (Value Added Distribution) divize společnosti Man and Machine – lídra na evropském distribučním trhu řešení pro navrhování. Díky této akvizici se česká Tech Data Distribution stává jediným distributorem produktů Autodesk v Rumunsku. Fúze už získala souhlas Evropské komise.

Řady Tech Data tak posílí vysoce kvalifikované týmy profesionálů napříč Evropou. Pro divizi TD Datech to zároveň znamená výrazné posílení vlastní pozice na trhu a přítomnosti v celoevropském regionu a rozšíření distribuovaného portfolia produktů společnosti Autodesk.

„Díky právě dokončené akvizici se Tech Data Distribution stala jediným distributorem produktů Autodesk v Rumunsku. Dosud jsme působili na českém, slovenském a maďarském trhu. Rumunsko je pro nás další příležitost, kde určitě uplatníme naše znalosti a zkušenosti z ostatních zemí. Pevně věříme, že tu TD Datech bude velkým přínosem pro všechny zákazníky i pro společnost Autodesk,“ komentoval dokončení akvizice Tomáš Cígler, generální ředitel Tech Data Distribution.

Více informací o společnosti Tech Data Distribution najdete na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

O společnosti Tech Data Distribution
Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.
O společnosti Tech Data Corporation
Společnost Tech Data Corporation (NASDAQ GS: TECD), založená v r. 1974, je předním distributorem produktů informačních technologií, s více než 100 000 zákazníky ve více než 100 zemích po celém světě. Obchodní model společnosti umožňuje poskytovatelům řešení, výrobcům a vydavatelům efektivněji prodávat své produkty a podporovat koncové uživatele od malých a středních firem (SMB) až po velké podniky. Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 109. místě a dosáhla tržeb ve výši 24,4 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2011. Více informací najdete na: www.techdata.com

Marek Hadra
PR Director
hadra@aetna.cz

Vydáno: 9. 11. 2011 8:56
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: AETNA, spol. s r. o. (ověřený zdroj [?])
Poskytujeme komplexní služby v oblasti marketingu a PR.