Stále více žen chce vlastní koule | Tiskovky.info

Stále více žen chce vlastní koule

OSTRAVA: Poměrně překvapivým může být zjištění, že v loňském roce stále více žen zatoužilo po vlastních koulích. V roce 2011 přibylo dam, které chtějí vlastní bowlingové koule. Prodej tohoto zboží vzrostl více než o pětinu. Tato skutečnost vyplývá ze statistik eshopu Bowlingservis.eu, který se specializuje na prodej vybavení pro bowling.

„Za poslední rok jsme zaznamenali zvýšený zájem žen o vlastní bowlingové koule. Prodej proti předchozímu roku vzrostl o více než dvacet procent. Hned po botech jsou u nich právě bowlingové koule nejžádanějším zbožím,“ vyjádřil se k nárůstu poptávky Ladislav Kuruc, majitel eshopu Bowlingservis.eu.
Důvody, proč ženy nakupují vlastní koule jsou různé. Většinou je to pro to, že jim prostě nesedí koule, které jsou k dispozici v bowlingových hernách.
„S dcerou chodíme hrát bowling poměrně pravidelně. Bohužel ve většině heren mají koule těžké, se kterými se jí špatně hraje. Proto jsem se rozhodl, že ji koupím kouli vlastní,“ objasnil důvody nákupu jeden ze zákazníků, Aleš Novotný.
Kromě váhy, která je pro hru důležitá svou roli jistě sehrává také skutečnost, že vlastní kouli si můžete nechat vyvrat na míru, podle velikosti vlastní dlaně. Takto vyvrtaná koule podle individuálních potřeb zákaznic je zárukou, že si ženy hru lépe užijí a dosáhnou lepších herních výsledků.
Dalším důvodem, proč ženy sázejí na vlastní koule je přirozená ženská touha se odlišit a vyniknout. Bowlingová koule se může stát také nezaměnitelným „módním doplňkem“, který podtrhne styl své majitelky. Ne každý totiž ví, že dobrý prodejce vám nabídne nejen vrtání koule, ale také možnost mít na kouli vlastní nápis.
„Nabídka bowlingových koulí je dnes hodně rozmanitá nejen co se týče barevné škály, ale také motivu nebo celkového vzhledu koule. Navíc si každý může vybrat, jestli chce do koule něco vyrýt. Velmi oblíbené bývá jméno majitelky, ale do koule jde v podstatě vyrýt cokoliv“, dodal na závěr Kuruc.

Petra Veselá
manažer agentury
vesela@medialnikomunikace.cz
www.medialnikomunikace.cz