Servodata oznamují výsledky za fiskální rok 2011 | Tiskovky.info

Servodata oznamují výsledky za fiskální rok 2011

Konsolidované výnosy firem ve skupině Servodata dosáhly ve fiskálním roce 2011 výše 1,047 miliardy Kč.

Praha, 28. listopadu 2011 – Společnost Servodata, dodavatel informačních a komunikačních řešení, oznamuje finanční výsledky skupiny za fiskální rok 2011, končící 30. 9. 2011. Konsolidované výnosy firem Servodata a.s., Servodata Bratislava s.r.o. a DataScript s.r.o. dosáhly úrovně 1,047 miliardy korun.

Přehled finančních výsledků Servodat za fiskální rok 2011:
- Konsolidované výnosy skupiny: 1,047 miliardy Kč (za rok 2010 1,01 miliardy Kč).
- Obrat z prodejů licencí Microsoft narostl o 12 % v porovnání s rokem 2010.
- Objem prodejů řešení EMC vzrostl o 52 % v porovnání s rokem 2010.
- Obrat z prodejů řešení Red Hat se zvýšil o 20 % v porovnání s rokem 2010.

„Společnost Servodata v uplynulém roce prokázala svoji stabilitu a schopnost generického růstu, překonávající celkově nepříznivé podmínky na trhu,“ řekl Rostislav Jirkal, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Servodata. „ Ve všech klíčových produktových liniích se nám podařilo významně posílit, například v licenčních programech společnosti Microsoft jsme dosáhli tržeb přesahujících půl miliardy korun.“

Vedle 20. výročí založení společnosti znamenal uplynulý rok pro Servodata především další rozvoj v oblasti služeb, zaměřených a klíčové prvky infrastruktury ICT ve firmách a organizacích, posílení kompetencí ve správě licencí softwaru Microsoft na nejvyšší úroveň certifikace a potvrzení pozice jednoho z největších dodavatelů podnikových licenčních programů Microsoft, se statusem Microsoft Large Account Reseller (LAR), na českém trhu.

„Software a služby tvoří stále významnější objem našich obchodních aktivit,“ dodává Martin Malý, obchodní ředitel Servodat. „Firmy i organizace státní správy mají značný zájem optimalizovat své nákupy licencí, a proto využívají našich bohatých znalostí a zkušeností v této oblasti.“

Rok 2011 byl úspěšný rovněž pro školicí středisko DataScript, které získalo od společnosti Red Hat ocenění Partner roku 2011 v regionu střední Evropy. V samotném závěru fiskálního roku 2011 byla uzavřena dohoda o finanční investici společnosti Genesis Capital do majoritního podílu v Servodatech.

„Do nového fiskálního roku vyplouváme s optimistickým výhledem a silným partnerem v zádech,“ uzavírá Rostislav Jirkal. „Cílem dohody s Genesis Capital byla podpora rychlejšího růstu Servodat na českém i evropském trhu a právě na tom budeme v následujícím fiskálním období usilovně pracovat.“

Radek Kubeš
Account Director
radek.kubes@virklis.cz

Vydáno: 28. 11. 2011 14:37
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: Servodata a.s. (NEověřený zdroj [?])
Cílem Servodat je umisťovat špičkové produkty a služby na trh IT, zpřístupnit je svým zákazníkům a stát se tak silným partnerem v posilování jejich konkurenceschopnosti.

Servodata se dlouhodobě specializují na oblast podnikové infrastruktury ICT. Portfolio produktů a služeb zahrnuje zejména dodávky a správu licencí softwaru Microsoft, Red Hat a Adobe, bezpečnostní technologie, infrastrukturní software a oblast ukládání dat. S obratem přes miliardu korun patří Servodata dlouhodobě mezi 30 nejvýznamnějších ICT společností na českém i slovenském trhu. Dynamicky se rozšiřující síť obchodních partnerů Servodat dnes tvoří více než 500 společností.

Společnost získala certifikace Systému řízení jakosti ISO 9001:2000, Systému řízení bezpečnosti informací ISO 27001:2005 i certifikaci „TAJNÉ“ udělenou Národním bezpečnostním úřadem. Servodata mají přímý vztah k výrobcům, spolupracují s partnerskými sítěmi dodavatelů řešení, systémových integrátorů a prodejců. Od svého založení v roce 1991 působí Servodata v regionu EMEA, s centrálou v Praze a pobočkou v Bratislavě.

Další informace najdete na webových stránkách www.servodata.net.