Pražské věže zvou i v zimě! | Tiskovky.info

Pražské věže zvou i v zimě!

21. 1. 2010, Praha – Společnost ABL po půl roce spravování sedmera pražských věží, představila dosažené změny, plány do nového roku i to, jak se jí daří naplňovat heslo „Památky pražanům“. Při pohledu na program aktivit je jasné, že pražské věže jdou s dobou a snaží se své návštěvníky stále příjemně překvapovat, vzdělávat a bavit.

Nejpatrnější změnou je fakt, že památky ani v zimě nespí: ve Staroměstské mostecké věži se v nové expozici probouzí doba císaře Karla IV., nejvýznamnějšího vládce středověké Evropy. Poznáte zde jeho dobu, významné osobnosti i jeho dílo. Je to právě Karel IV., kdo dal Praze její nezaměnitelnou podobu a kouzlo.
V gotickém prostoru Prašné brány je otevřena expozice husitství. V bitevním dioramatu můžete zažít okamžik vítězství společně s husity, poznat kořeny evropské reformace, husitské válečnictví i vojevůdce Jana Žižku. Nyní navíc dochází k rozšíření expozice ve spolupráci s Husitským muzeem v Táboře. Církev československá husitská potom plánuje sérii přednášek na téma „Co Čech, to husita?“. První z nich proběhne již 23. 2., kdy biskup doc. ThDr. David Tonzar, Th.D. bude přednášet na téma "Husitství stále živé - ideová linie husitské reformace a její životaschopnost v současném světě".
Nyní se navíc můžete stát členy Prague Towers Clubu a získat zajímavé výhody! Členství v klubu je zdarma a registrovat se můžete jednoduše na www.prazskeveze.cz. Poté obdržíte nejen členskou kartu a pravidelné informace o novinkách a zajímavých výročích přímo do vaší emailové schránky, ale především slevu 20% na vstupy do nejvýznamnějších a nejstarších pražských věží.
„Od počátku našeho působení se snažíme naplňovat heslo „Památky pražanům“ – chceme, aby lidé věděli, že památky jsou tu pro ně. Mnoho pražanů kolem věží denně prochází a přitom nevědí, že se dá jít nahoru., že je tam expozice nebo jedinečný výhled. Klub je dalším způsobem jak Čechy zvýhodnit oproti zahraničním turistům. Kulturní program pražských věží je různorodý a bohatý, chceme, aby se čeští turisté do věží měli za čím vracet.“ Doplnil generální ředitel Vít Bárta.
Nejen členové klubu mají nyní také možnost zúčastnit se speciální noční prohlídky Staroměstské radnice a zažít atmosféru, kdy mýty a legendy starého města ožívají a noční Praha září přímo pod vámi.
ABL naplňuje i cíle dlouhodobé – v lednu začala rekonstrukce zvonice věže sv. Mikuláše, kde bude návštěvníkům zpřístupněna pozorovatelna STB a vznikne tu také výstavní prostor. Ve Staroměstské mostecké věži bude zahájena rekonstrukce suterénu, kde budou odstraněny necitlivé zásahy do původní věže a po dokončení zde bude umístěna druhá část expozice o Karlu IV.

Mgr. Zuzana Fryaufová
PR manager
z.fryaufova@abl.eu

Vydáno: 21. 1. 2010 15:48