Péče o pokožku v létě | Tiskovky.info

Péče o pokožku v létě

Opálená pokožka je považována za symbol krásy. Vystavovat se slunci je nezbytné opatrně a chytře. Nedostatečná ochrana se odrazí na kvalitě pleti. Hrozí vrásky, ztráta pevnosti, pigmentové skvrny, a dokonce i rakovina kůže. Během letních měsíců je velmi důležité i dostatečná hydratace. Americká přírodní kosmetika Pevonia Botanica nabízí přípravky na opalování i dostatečnou hydrataci.

Opalování
Každý by měl při opalování dodržovat základní pravidla. Nejdůležitější z nich je používání ochranných krémů s dostatečně vysokým UV faktorem a respektování vlastního fototypu pleti. Při výběru opalovacích přípravků je velmi důležité nezapomenout na typ pokožky.
Přípravky s ochranným faktorem je vhodné poprvé aplikovat půl hodiny před opalováním, aby se účinné látky mohly vstřebat a vytvořit ochranný štít. Během opalování se aplikace opakuje. Ani speciální krémy nedokážou odolávat vodě příliš dlouho. Protože se část krému odplaví i kvůli pocení, je nutno ho nanášet asi každé dvě hodiny, i bez pobytu ve vodě.
První dny pobytu na slunci, kdy světlá pokožka prožívá šok, je vhodné používat opalovací prostředky s vyšším faktorem. Podle fototypu lze faktor snižovat.
Ligne Soleil bude vyhovovat vašim potřebám. Výrobky této řady jsou bohaceny o vitamíny E, C & B komplex, zelený čaj, squalin, kyselinu hyaluronovou, aloe a extrakt z vodní lilie, poskytuje vaší pleti efektivní obranu tím, že jí chrání, hydratuje, zchlazuje a opravuje.
Hydrating Sunscreen SPF 30 - Hydratační krém na opalování SPF 30. 950 Kč

Po opalování
Na konci dne stráveného na slunci je pokožka dehydrovaná. Nezapomeňte proto na náležitou péči po opalování, vyžaduje ji každý typ pleti. Velké dávky slunečního záření kůži dráždí a urychlují její stárnutí a tvorbu vrásek.
Ihned po opalování je vhodné se osprchovat vlažnou vodou, aby se spláchl prach, zbytky chlorované a slané vody, opalovacího krému, kožního mazu a jiných nečistot. Poté přicházejí na řadu pleťové a tělové přípravky po opalování. Obsahují blahodárné zklidňující a zvlhčující látky, které vrátí vysušené kůži vláčnost, pomohou zmírnit napětí a prodloužit trvanlivost opálení.
After sun soothing gel - Zklidňující gel po opalování uvolní a zklidní pokožku a podpoří regenerační proces ve tkáních. 740 Kč

I pleť má žízeň
Letní měsíce nepřináší jen slunce, teplo a koupání. Nadměrné slunění způsobuje rozsáhlé poškození pleti ve smyslu její dehydratace. Navíc také klimatizace okrádá kůži o její přirozenou vláčnost. Pokožka trpí i velkými teplotními změnami, když přecházíme z vychlazených místnostní a aut ven na teplý nebo dokonce horký vzduch. Teplotní rozdíly jsou značné a to kůži nesvědčí. Venkovní aktivity a sporty, jako plavání rovněž způsobuji nedostatek hydratace. Doplňující hydratace vhodným kosmetickým přípravkem ochrání pleť před vysoušením.
Ligne Sèvactive, Rejuvenating dry skin cream
Vhodný na suchou a dehydrovanou pleť. Předchází vysoušení, chrání před škodlivými vlivy prostředí. Obsahuje mořský kolagen, aloe vera, mateří kašičku, výtažek z medu, extrakt z mořských perel, bambucké máslo, vitamíny A, E, C a UV filtr SPF 8. 1 200 Kč

Ligne Nymphea Dry oil body moisturizer - Tělový hydratující suchý olej
Bohatý na vitamíny A, E, D. Dodává pleti hydrataci a elasticitu. Zanechává ji jemnou a hebkou. Díky spreji se velmi dobře nanáší. Obsahuje světlici barvířskou, aloe vera, olej z makadamového ořechu, levanduli a heřmánek. 770 Kč